CEE ve Türkiye Rafineri ve Petrokimya konferansı (CEE and Turkey Refining and Petrochemicals), İzmir Hilton Otel’de yapıldı. SOCAR tarafından düzenlenen uluslararası konferansa çok sayıda yabancı davetli katılırken, konferansın gala yemeği tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. Gala yemeğinde, ödül töreni de düzenlendi.

Törende, Dünya Rafineri Derneği (World Refining Association) tarafından SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’a layık görülen “Sanayi’ye Olağanüstü Katkı” ödülü takdim edildi. Yavuz’un ödülünü SOCAR Türkiye Başdanışmanı Hayati Öztürk aldı.

Türkiye ve Azerbaycan ortaklığında yapılan TANAP’ın imza töreni için Ankara’da bulunan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, ödüle layık görülmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Yavuz, “Ödül töreninde “Sanayi’ye Olağanüstü Katkı” ödülüne layık görülmekten büyük mutluluk duydum. TANAP imza töreni için Ankara’da olmam dolayısıyla, ödülü benim adıma SOCAR Türkiye Başdanışmanı Hayati Öztürk aldı. Beni bu ödüle layık gören World Refining Association’a çok teşekkür ederim” dedi.

CEE ve Türkiye Rafineri ve Petrokimya konferansı hakkında da konuşan Yavuz, SOCAR olarak İzmir’de dünya çapında bir konferans düzenlediklerini belirterek, “İzmir böyle büyük organizasyonlara layıktır" dedi.