Korona hayatımıza girdi gireli hayatımızda öyle değişiklikler oldu ki. Ama zamanla bu virüs illetiyle yaşamayı öğrendik. Daha doğrusu alıştık.

           Ama nedense bir türlü kurallara uymayı denedikse de başaramadık sınıfta kaldık.

Zaman Zaman Mesafe kurallarını tanımazdan geldik. Düğün var dedik gitmez isek ayıp olur dedik, tüm uyarılara rağmen Asker uğurlama törenlerine katıldık. Gizlice toplantılar hısım akraba ziyaretleri gibi sayamadığımız bir sürü yanlışlarımız oldu.

Neyse ki artık daha dikkatli olmaya çalıştık taki bir yakınımızı kaybedinceye kadar.

           Dün yolda rastladığım bir maske ilgimi çekti. Bu maske diğerlerinden farklıydı rengi kıpkırmızı üzerinde ay ve yıldızlar olan bir maske iyi ama burada yolun ortasında ne işi vardı..

Adam kullanmış kullanmasına da be adam neden sokağın ortasına attın? Üstelikte üzerinde ay yıldız olan bu maske içimi sızlattı doğrusu. Zaman zaman görüştüğüm bir arkadaşımda aynı konudan şikâyetçiydi ve benden bu maske konusunu dile getirmemi rica etti.

         Gelelim asıl konuya bizim Bayrağımız vatandır candır kandır. Âmâ nedense bir maskenin üzerine aksesuar olarak işleniyor bir gün kullanılıp çöpe bazen de yolun ortasına sokağın başına atılıyor.

         Görsel basında bayrağımızı yakan yırtan terör örgütler, Türkiye düşmanı diğer devletler, daha birçok yasa dışı düşmanlar. Saymakla bitmez. Bunları her TV kanalında haberlerde görüyoruz. İçimiz yanıyor daha doğrusu kanıyor.

          Ama gelin görün ki Türkiye’de bayrağımız maske olarak üretilebiliyor bunların imalatına satışına izin veriliyor. Ve hatta kullanılıp çöpe atılıyor. Sadece Bayrak mı başka değerlerimizde. Atatürk resimlerinde de maskemizde yerini almış ve çöpe atılmayı bekliyor.

          Bunu farkına bile varmadan yapıyoruz, Yani saman alevi gibi için için yanıyoruz haberimiz bile olmadan Bayrağımız ayaklar altına alınıyor. Üzerinde bayrağımız olan vatanımızın simgesini taşıyan bu tür ürünler bırakın vitrinleri tezgâhları süslesin. Kullanıp atmayalım. Biraz duyarlı olalım.

       Haydin canlar bu ülkenin bir ferdi olarak her birimize düşeni yapalım maskesiz günler gelinceye kadar maske ve mesafeyi koruyalım. Her şeyden önemlisi Bayrağımıza sahip çıkalım.