Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ilçedeki okullarda yeni göreve başlayan okul müdürleri onuruna yemek verdi.

Programın başında İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş kısa bir konuşma yaparak verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti. Gümüş, yeni atanarak göreve başlayan ve devam eden okul müdürlerine de başarılar diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise konuşmasında, Bozüyük’ten Bilecik’e atanan okul müdürlerinin hem Bozüyük hem de Bilecik’e hizmet edeceklerini belirtti. Altınkaynak, "Rekabet güzeldir. Sizin bu birikiminizle bütün Bilecik’in istifade etmesi anlamında hakikaten Bozüyük adına da gurur duyulacak bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bunu bir araya geldiğimiz zaman farklı toplantılarda da söylüyorum. Bozüyük şu anda Bilecik ve diğer ilçeleri arasında da lider konumunda yer alıyor. Bu tespiti yapmamız gerekiyor. Yiğidi yaşatalım ve hakkını da verelim. Çalışmalarınız bizim tarafımızdan da takdir ediliyor. Bir de arkamızda böyle bir belediye başkanı olduktan sonra böyle bir hizmet böyle bir çalışma hakikaten zevkle ve şevkle yerine getirilir. Bu destek bizim için çok önemli bir destek. Eğitim işi öncelikle gönül işidir. Bu birlikteliğimizi güzel bir ekip anlayışıyla sadece Bozüyük, Bilecik değil, Türkiye’mize hatta bütün insanlığa verilecek bir mesaj olarak görmemiz lazım. İlçe Milli Eğitim Müdürüm Hüseyin Gümüş’e ve Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu destekleri hep sürecektir. Gelecek sizlerle güzelleşecektir. Belediye Başkanımızın bizlere verdiği bu destekten sonra başarısız olma gibi bir lüksümüz yok" dedi.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da konuşmasında, göreve geldikleri günden bu yana eğitim konusundaki hassasiyetimizi her ortamda dile getirmeye çalıştıklarını anlattı. Kendisinin Ticaret Meslek Lisesinde okuduğu dönemde o yıllarda okullarda ki kısıtlı imkânlar ve eksiklikleri yaşadığını belirten Başkan Bakacı, "Bu eksiklikleri yaşamış birisi olarak şimdi belediye başkanı olarak bütçemizin belirli bir kısmını eğitime harcıyorum. Eğitim için harcadığım bu paraların gözümde değeri yok. Öğrencilerimizin elde edecekleri başarı, sizlere ve bizlere yaşattıkları o haz ve mutluluk her şeyin önünde yer alıyor. Benim çabam okul müdürlerinin muhasebecilik yapmasını önlemektir. Okul müdürlerimiz okul masrafları, yapılacaklar, alınacaklar, muhasebecilik yapıyorlar. Biz Hüseyin Gümüş hocam ile bir program yaparak okullarımıza nasıl destek verebilirizin derdine düştük. Bu bağlamda okullarımızın ne ihtiyacı varsa karşılamaya hazırım" diye belirtti.

Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğü görevinden ayrılarak Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi görevine atanan Yücel Gürsoy’a İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından plaket ve hediyeleri verildi. Yenilen yemeğin ardından hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile program sona erdi.