Bilecik Eskişehir Bursa Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenmiş olan “Bilecik Proje Üretiyor-Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilimsel Proje Danışmanlığı Eğitimi” projelerinde emeği geçen öğretmenlere Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünce teşekkür belgesi verildi.

Bilecik İl Mili Eğitim Müdürlüğü binasında yapılan tören, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Şube müdürleri ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşti. Proje kapsamında Bilecik genelindeki değişik branşlardan yaklaşık 150 öğretmen, TÜBİTAK Bilimsel Proje Danışmanlığı Eğitimi aldı. Eğitimin sertifikaları ise geçtiğimiz günlerde Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir törenle verilmişti.

Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Global Girişimcilik Haftası kutlamaları kapsamında Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde açılan “2’inci Yerel Mucitler Sergisi”nde İl Müdürlüğüne bağlı kurumlardan eserlerin de yer aldığı belirterek, ”Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 3’üncü İnovasyon Türkiye 2014 Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı’na katıldık. Fuara davetli olarak katılan Milli Eğitim Müdürlüğümüz, kendisine tahsis edilen alanda açtığı stantta, "Güneş Enerjisinden Elektrik Üretme Projesi" ve "Mobilya ve Marangozluk Sektörüne Yönelik Faydalılık Belgesi ve Patentini Aldığı Ürün" sergilendi ve misafirlere uygulamalı sunumları yapıldı. Bilecik’in tanıtımına çok büyük katkısı olacağı kanaatinde olduğumuz standa, fuar ziyaretçilerinin ilgisi görülmeye değerdi” ifadelerine yer verildi.

Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, projelerde emeği geçen kişi ve kurumları makamında kabul ederek teşekkür belgelerini takdim etti. Altınkaynak, yaptığı konuşmada projelerin, kentin eğitimine büyük katkı sağlayacağını, proje sayısının artırılması için de ekip ruhuyla çalışılması gerektiğini sözlerine ekledi.