Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyeleri ve Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) yetkilileri, turizm zenginliklerini yerinde görmek ve değerlendirmek üzere Osmaneli’ ye geldi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyeleri ve Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ve üyelerinin bulunduğu bir heyet Osmaneli’ndeki turizm zenginliklerini değerlendirmek üzere Osmaneli’ ye geldi.

Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Akkuş’un da bulunduğu heyet, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bursa-Eskişehir- Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, “Bilecik, Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor” projesi koordinatörü Doç. Dr. Metin Çelik, Kültür ve Turizm İl Müdürü Seyfettin Topsoy, Bursa Yerel Basın-Yayın Organı Temsilcileri ve acente temsilcilerinin bulunduğu heyet ile birlikte önce Osmaneli’ndeki tarihi dokuyu gezip bilgi aldıktan sonra Necla Hanım Konağı’na öğle yemeği yediler. Necla Hanım Konağında gerçekleşen yemekte Belediye Başkanı Şahin restorasyon çalışmaları ve BEBKA tarafından desteklenen “Ver Elini Osmaneli” projesi hakkında bilgi verdi. Osmaneli’nin ülke turizminde hak ettiği yere gelebilmesi için, gelen acente sahipleri ve diğer misafirler ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu Başkan Şahin gelen heyetten destek sözü aldı. Özellikle Orta Doğu’dan gelecek olan turistler için Osmaneli konaklarının ayrı ilgi çekeceği belirtildi. Arap kökenli turistlerin konaklardan tüm ailece yararlanmak üzere yıllık veya dönemsel kiralama yapmaları konusunda acenteler gereken katkıyı sağlayacaklardır” dedi.