Bilecik Atatürk Düşünce Derneği (ADD) tarafından Atatürk’ü 76. ölüm yıl dönümünde sebebiyle bir anma gecesi düzenlendi.

Geceye, Dernek Başkanı Fevzi Köse, dernek üyeleri, vatandaşlar katıldı. Anma gecesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından gecenin anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan ADD Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse, 10 Kasım Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 76. yıl dönümü olduğunu belirtti. Köse, “Geçen seneki anma törenlerinde de söylediğim gibi artık biz Atatürk’ü yas tutarak anmıyoruz. Atatürk’ü bir mücadele adamı olduğu bilerek, mücadele bayrağını yükselterek anıyoruz. Ben bu çerçeve de bu akşam ki programı bundan sonra bir forum olmasını dileyerek olacağına inanıyorum. İnşallah bu bir gelenek olur daha farklı ortamlara da geçeriz. Herkesin bildiği klasiklerden uzak bir Atatürk’ü anma yapalım istedik” dedi.

“ATATÜRK BÜSTLERİNE SALDIRILAR DÜZENLENDİ, TÜRK BAYRAĞI YAKILDI”

Son günlerde Atatürk büstlerine saldılar düzenlendiğini ve Türk bayraklarının yakıldığının belirten Köse, “Dolayısıyla bizler Atatürk’e her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız, ama onu anlayarak. Geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz. Atatürk’e bu yoğun saldırılar bedavadan olmuyor. Hepsi planlı, hepsi bilinçli. Yıllardır uygulanan bir planın parçası bunlar. Onun için de biz onlara sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından anma gecesi yerel sanatçı Kazım Kaya eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylenerek anma töreni sona erdi.