Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Bilecik’te huzurun sağlanması amacıyla “Huzur Uygulaması” yapıldı.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne önünde toplanan 26 ekip 105 personel ile Bilecik genelindeki asayiş uygulaması, internet kafeler ve Bilecik merkezi giriş çıkışlar kontrol edildi. Yapılan bu uygulamalarda Bilecik genelindeki kahve ve umuma açık yerlerde kimlik kontrolü, internet kafelerde 18 yaş ve iş yeri ruhsatlı ile Bilecik’in giriş çıkışlarında sürücülerden alkol testi, Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgu ile araçlarda arama yapıldı.

Yapılan uygulama öncesi yapılacak uygulama hakkında personeline bilgi veren Bilecik Asayiş Şube Müdürü 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Seyhan Yıldırım, bu akşamki yapacakları uygulamanın “Asayiş Huzur” uygulaması olduğunu belirterek, “Onun detaylarını sorumlu amir arkadaşlar, komiser arkadaşlar size belirtecekler zaten genel çerçevede. Ben bir kaç hususu hatırlatmak istiyorum. Asayiş Huzur uygulamamız 19.00 ile 21.00 saatleri arasında icra edilecek. Saat 19.00’da başlıyoruz, 21.00’de bitiriyoruz. Şüpheli şahıs ve araç kontrolleri alınan arama kararı doğrultusunda titiz bir şekilde yapılacak. Hassas ve titiz bir şekilde görevimizi yapacağız. Umuma açık mekanlarda normal rutin asayiş çalışmalarımızla birlikte 18 yaşından küçük şahısların olup olmadığı, tütün kanununa muhalefet, işletmelerin gerekli belgelere sahip olup olmadığı konuları da ayrıca incelenecek” dedi.

“HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK GÖRÜLÜRSE GEREKLİ TUTANAKLAR TUTULUP İLGİLİ BİRİME SEVK EDİLECEK”

Herhangi bir olumsuzluk görülürse gerekli tutanak tutulup ilgili birime sevk edileceğini belirten 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Seyhan Yıldırım, “Uygulama esnasında vatandaşın huzurunu kaçıracak tutum ve davranışlardan her zaman olduğu gibi uzak duracağız. Yapılan çalışmalarda personelin can güvenliğine dikkat edeceğiz. Bu çerçevede zaten görevlendirilme yapıldı. Gerekli çevre emniyetini alacağız. Sorumlu amir arkadaşlar uygulama başlangıcında ve bitiminde anons etmek suretiyle sıralı amirlere bilgi verecekler. Son olarak da GBT sorgulamasında üç personelimizi görevlendirdik her bölgenin ayrı sorumlusu var. Bu şekilde de herhangi bir zaman kaybı yaşanmadan çalışmamızı tamamlayacağız” dedi.

Yapılan 7 ayrı noktada yapılan uygulamada, toplamda 888 şahıs, 78 iş yeri, 51 adet araç kontrol edildi. Çeşitli suçlardan aranan 4 şahıs yakalanırken, 1 adet belgesiz kuru sıkı tabanca ele geçirildi, usulsüzlüğü tespit edilen 4 iş yerine tutanak tanzim edildi. Eksikliği görülen 9 araca cezai işlem uygulanırken, 1 şahısa da alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı.