Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan “Bilecik Belediyesi 9. Ulusal Tiyatro Festivali” başlıyor.

Festival hakkında açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi 9. Ulusal Tiyatro Festivalinde tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ulusal anlamda büyük bir ses getiren Bilecik Belediyesi Ulusal Tiyatro Festivali’nin, şehrin kültürel ve sanatsal hayatına renk katmaya devam ettiğini ifade eden Başkan Yağcı, "Bilecik Belediyesi 9. Ulusal Tiyatro Festivali’nde, Kristal Çınar Onur ödülleri, gerçekleştirilen muhteşem gala gecesiyle sahiplerini bulacak. Hemşerilerimizi tiyatroyla buluşturmayı ve tiyatro sanatını yaşatmayı amaçlayan 9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali, basın ve sanat dünyasının birçok ünlü isminin katılımıyla düzenlenecek gala gecesiyle başlayacak. Heyecanlı, keyifli, gururluyuz. Festivalimize bütün Bileciklileri davet ediyorum” dedi.

“TİYATRO FESTİVALİNE OLAN İLGİ HER YIL ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Tiyatro festivaline olan ilginin her yıl artarak devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları aktardı:

’’Bilecik Belediyesi olarak 2004 yılında başlattığımız ve ulusal boyutlara taşıdığımız tiyatro festivalimizle, halkımızın kültür ve sanata bakışında olumlu gelişmeler sağlıyoruz. Sanata ilgisi olan gençlerimizin de katılımlarını sağlamak için sanat atölyelerini festival bünyesinde açıyoruz. Yedi gün kapsamlı tiyatro festivalinde çocuklarımıza çocuk oyunları, gençlerimize gençlik oyunları, vatandaşlarımıza Türk Tiyatrosu’nunu seçkin tiyatrolarını başarılı eserlerinden izlettiriyoruz. Belgeseller ve panellerle Türk Tiyatrosu’nun geleceğini yorumluyoruz. Gelecekte uluslararası boyutlara taşımayı hedeflediğimiz Bilecik Tiyatro Festivali amaçları doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor ve ilerlemeye devam edecek."

18 Kasım Salı günü Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’ndan, ’’Dünya’nın Sonu’’ adlı tiyatro ile başlayacak festival, 19 Kasım Çarşamba günü Mustafa Cankılıç’ın yazdığı ve yönettiği, ’’Bekçi Murto’’ oyunu, 20 Kasım Perşembe günü Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosundan; ’’Haydi Hayırlısı’’ oyunu, 21 Kasım Cuma günü, ’’Deli Ayten’’ bir deli aşk hikayesi oyunu, 22 Kasım Cumartesi günü, duygusal komedi tadında ’’Müziksiz Evin Konukları’’ adlı oyun, 23 Kasım Pazar günü, eğlenceli dakikaların yaşanacağı ’’Tuzak’’ adlı oyun ile devam edecek. Festival, 26 Kasım Çarşamba günü, Merve Selvi ve Barbaros Uzunöne’nin oynayacağı ’’Bir Öyle Bir Böyle’’ iki perdelik komedi oyunu, 27 Kasım Perşembe günü; Nihat Hatipoğlu’nun eşsiz yorumlarından faydalanılarak hazırlanan ve Ömer Çınar tarafından kaleme alınan Onur Yaprakçı tarafından yönetilen ’’Hz. Ömer Adalet Mülkün Temelidir’’ adlı oyun 25 kişilik dev kadro ile tiyatro severlerin karşısında çıkacak. 28 Kasım Cuma günü, Tiyatro Dünyası oyuncuları ’’Olacak Şey Değil ’’ adlı tiyatro sergilenirken, 29 Kasım Cumartesi günü ise; Sadri Alışık Tiyatro oyunlarından ’’Kafkas Tebeşir Dairesi’’ adlı tiyatroyu sergileyecekler. 30 Kasım Pazar kapanış gününde ise; baş rollerinde duayen tiyatrocular Suna Keskin, Nurseli İdiz, Atilla Pakdemir, Damla Cercisoğlu paylacağı ’’Annemin Şoförü’’ adlı oyunun tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.

Ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından, tiyatro oyunları

Behzat ve Süheyl Uygur kardeşlerin oynayacağı ’’Dünyanın Sonu’’ adlı gösterinin 19.20’de, diğer oyunlar ise saat 20.00’da başlayacağı, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinde yapılacak etkinlik için bilet fiyatlarının öğrenci 5,00 TL, tam 10,00 TL olarak Kültür Kongre Merkezindeki bilet satış noktalarından alınabileceği belirtildi.