Bilecik Belediyesi, eğitime verdiği destekler kapsamında gerçekleştirdiği ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlandığı kırtasiye yardımları bu yıl da gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre; eğitime her alanda destek veren ve gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarla bunu gösteren Belediye Başkanı Selim Yağcı, göreve geldiği 2004 yılından bu yana öğrencilerimiz için uyguladığı kırtasiye yardımı ile öğrencilerimizin yüzünü güldürüyor. Proje kapsamında Mahalle Muhtarlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği ihtiyaç sahibi öğrenciler, belirlenen kırtasiyelerde kullanılmak üzere Bilecik Belediyesi tarafından verilen kırtasiye çekleri ile istediği fiyat ve kalitedeki ürünleri alabiliyor.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen proje hakkında yaptığı açıklamada; ’’Bilecik Belediye Başkanlığı olarak eğitime destek projeleri ve çalışmalarımız kapsamında yaptığımız bu güzel uygulama bizlere mutluluk veriyor. Belediyemiz tarafından 10 yıldır yaptığımız bu sosyal yardım ile öğrencilerimizin yüzlerini güldürdüğümüz ve ailelerine küçük de olsa bir katkı verdiğimiz için gerçekten büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Yine bu yıl da bu projemiz ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz belirledik ve bu yardımı yaptık. Çünkü 10 yıldır uyguladığımız bu proje ile muhtarlarımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz hiçbir şekilde deşifre olmadan ve arkadaşları yanında rencide olmadan bu yardımdan faydalanıyorlar. Bizim için de en önemli olan ve projenin de önemini arttıran kısım budur. Belirlenen öğrencilerimiz kendilerine verilen kırtasiye çekiyle, belirlenen kırtasiyelerde istediği kalite ve isimdeki kırtasiye malzemesini alıyor. Bizler de bu güzelliğin mutluluğunu yaşıyoruz’’ ifadelerini kullandı.