Bilecik Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 10 emniyet amiri ve komiser ile 33 polis memuru, yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı “Başarı Belgesi” ile ödüllendirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan tören, ödüllerin dağıtımı ile başladı. Ödül kazanan 2. Sınıf Emniyet Müdürleri Zafer Erdoğan ve Hayati Akça, 3.Sınıf Emniyet Müdürü Sezai Duruk, 4. Sınıf Emniyet Müdürleri Kamuran Turan ve Seyhan Yıldırım’a başarı belgelerini Bilecik İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru tarafından, diğer polis memurlarına da ödülleri bağlı bulunduğu birim amirleri tarafından takdim edildi.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, gönüllerin, tüm personeli bu başarı belgesi ile ödüllendirmek istediğini belirtti. Yaklaşık 1,5 yıldır bulunduğu Bilecik’te, bütün personelden memnun olduklarını belirten Özüdoğru, "Ümit ediyorum ki şehrimizin de teşkilat olarak bizden bir şikayetleri olduğunu düşünmüyorum. Onlar da memnunlar. Bu görevi yaparken bütün arkadaşlarımızın büyük bir özveriyle görevlerini yaptıkları düşüncesindeyim. Personelin, cumartesi, pazar, tatil, bayram demeden geceli gündüzlü büyük bir özveriyle şehrimizin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için gayret ettiklerinin düşüncesindeyim. Bu vesileyle bütün arkadaşlarımızı memnuniyetimizi dile getirmek için ödüllendirmek isteriz, ancak şartlar birçok şeye müsaade ettiği kadar yapabiliyoruz. Tekrar tekrar başardıkları çalışmalardan dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”

“BİLECİK’TE BİN 700 CİVARINDA KAYITLI YABANCI SIĞINMACI VAR”

Bilecik’te yabancılarla ilgili kamuoyunda sık sık farklı bilgiler olduğunu, bunun eksik bilgilerden kaynaklandığını düşündüğünü belirten İl Emniyet Müdürü Özüdoğru, “Bizim şehrimizde, kayıtlı yabancı sığınma statüsünde olsun, ikametle ilgili diğer konularda personel gereği gelen yabancılar olsun bin 700 civarında yabancıların çoğunluğu yüzde 90’ı çok değişik ülkelerden vatandaşlar var. Özellikle Kuzey Irak, Afganistan, İran gibi yerlerden Suriye’deki yabancı sayısı ikamet belgesiyle bulunan veya Suriye’den şehrimize gelenlerin sayısı, kayıtlı olanların sayısı rakamına göre 175 civarındadır. İl genelindeki rakam budur. Bunların çoğunluğu hemen hemen tamamına yakını kayıt altında. Çünkü kayıt altına alındıkları zaman kendileri de biliyorlar ki birçok haklardan, sosyal imkanlardan yararlanma imkanları var. Onun için koşa koşa gelip kayıt oluyorlar. Kayıt dışı Suriyeli var mıdır derseniz belki 5 veya 10 ya vardır, ya yoktur ve bizim şehrimizde bulunan yabancılardan dolayı herhangi bir sıkıntımız veya halkımızın herhangi bir rahatsızlığı genel olarak bulunmamaktadır. Ama zaman zaman suç işleyenler mutlaka oluyordur. Ama genel olarak bir sıkıntımız yok. Biz bunların hiç olmaması için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Yabancılara karşı bir problemimiz bir sıkıntımız olmadığı gibi kayıt altında huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamanız için elimizden gelen çalışmayı mutlaka yapacağız” dedi.

“BİLECİK’TE TRAFİK EN BÜYÜK SORUN”

Bilecik’te en büyük sorunun trafik olduğunun altını çizen Özüdoğru, “Trafik, şehrimizin en büyük sorunlarından biri. Elimizden geldiği kadar, insani güçle, yani kendi gücümüzle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, ama tamamen bizim çalışmamızda da çözülebilecek sorunlar değil. Trafikle ilgili kış lastiği uygulaması 1 ay sonra başlayacak. Özel araçlarda her ne kadar zorunlu olmasa da kış lastiği ticari araçlarda zorunludur. Küçük sokaklarda veya diğer yollarımızda mutlaka kış lastiği gerekiyor. Şehrimizin giriş çıkışlarına plaka tanıma sistemi için çalışmalarımız var. Bunu hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz. Yeni Polis Merkezi Amirliği ile ilgili çalışmamız var. Mevcut yer ihtiyacımızı karşılamadı ve güvenlik açısından yetersiz olduğundan dolayı yerimizi ve planımızı yapmak için uğraşıyoruz. Yeni terminal binasının yanında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ilgili yerimiz hazır projemiz bitti. İhalesi yapılmıştı zaten temelini atmayı planlıyoruz. Şehrimizle ilgili gerek teşkilat olarak, gerekse personel olarak elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Biz personelimizden memnunuz. Arkadaşlarımızın tamamından memnunuz. Biz tüm personellerimizi ödüllendirmek istiyoruz, ama bulundukları konum itibariyle, çalıştıkları yer itibariyle hepsi ödülü hak ediyor” dedi.