Bilecik kent merkezinde 1967 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden ’İl Halk Kütüphanesi’ binasındaki onarım ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları, tamamlanma aşamasına geldi.

614 bin TL keşif bedelli kütüphane için başlatılan güçlendirme çalışmalarında, binanın tabanı kazılarak, demirle döşenip, beton döküldükten sonra bina içinde kolon güçlendirmesi yapıldı. İç kısmındaki duvarlar alçı sıva ile kaplanıp boyandı, elektrik ve su tesisatı yenilendi. Kütüphanenin dış cephesine montolama yapılırken, yeni doğalgaz bağlama çalışmaları ve çatı izalasyon işlerinin tamamlanmasının ardından kütüphanenin yakın bir zaman içersinde hizmete girmesinin planlandığı belirtildi.

Bilecik İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, konu ile yaptığı açıklamada, işlemlerin tamamlanmasının ardından kütüphanede yeniden hizmet vermeye başlayacaklarını ifade etti. Kütüphane hakkında bilgi veren Dengiz, "Kütüphanemizin birinci katında kültürel etkinlik salonu, internet erişim merkezi, görme özürlü okuyucu bölümü, süreli yayınlar bölümü, depo ve tuvaletler, ikinci katında ise, yetişkin okuyucu salonu, çocuk bölümü, idari büro odaları, teknik hizmetler bölümü yer almış olacak. Kütüphanemizde ansiklopedi, sözlük ve çeşitli konularda ve dillerde yazılmış toplam 39 bin 300 adet kitap ve 1928 Harf Devrimi öncesi bastırılmış 60 adet kitap bulunmaktadır. İnşallah önümüzdeki aylarda yeni haliyle kütüphanemizde hizmet vermeye başlayacağız” dedi.