Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Kasım ayı içerisinde yaptığı faaliyetleri bir basın bildirisi olarak yayımladı.

Yayımlanan basın bildirisinden, Bilecik ili yapılan, suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacıyla yapılan faaliyetlerin belirtildi. Açıklamada, "Asayiş kontrolleri ve aramalarında, 2 bin 493 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 35, diğer illerden değişik suçlardan aranan 21, şüpheli olmak üzere toplam 56 kişi yakalanmıştır" denildi.

İLİMİZDE GERÇEKLEŞEN 4 AYRI EVDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILMIŞTIR

Yapılan açıklamanın devamında, Bilecik, Ertuğrulgazi ve Bahçelievler Mahallelerinde 4 ayrı evden hırsızlık olayı gerçekleştirildiği belirtilerek, “ 155 ihbar hattına Ertuğrulgazi Mahallesinde 06 plaka sayılı gri renkte bir aracın şüphe uyandıracak şekilde sürekli dolaştığı şeklinde gelen ihbar üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bahse konu aracı takibe almıştır. Ve bu araç 3 saatlik arama sonucu İsmetpaşa Mahallesinde bulunan bir ikametin önünde kapıları kilitli vaziyette, park halinde terk edilmiş durumda bulunmuştur. Aracın şase numarasından yapılan sorguda, aracın İstanbul İlinde bulunan, Ö.H.K. isimli bir özel eğitim kurumuna ait olduğu, Jandarmada çalıntı kaydının olduğu anlaşılmıştır. Araç üzerinde yapılan parmak izi çalışmasında, iki ayrı şahsa ait parmak izine rastlanmıştır. Parmak izleri daha önceden ilimizde gerçekleşen 13 ayrı evden hırsızlık olayının, Bozüyük ilçesinde 2 ve Eskişehir ilinde 1, Yalova ilinde 1 olmak üzere toplam 21 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi, 180 adet sabıka dosyası ve 14 ayrı suçtan arama kaydı bulunan F.D. (29) ve 14 adet suç kaydı bulunan G.T. (21) ‘ye ait olduğu tespit edilmiştir. Araçla ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra, araç sahibi olan H.K. isimli şahsa teslim edilmiştir. Adı geçen şahısların yakalama çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yapılan çalışmalarda; diğer illerle ortak olarak yapılan “Şafak Operasyonu” kapsamında aranan şahıslardan olan, 3 adet sabıka kaydı bulunan E.S. (27) İstanbul Tuzla’da yakalanarak cezaevine gönderildi” diye belirtildi.

İLİMİZDE GERÇEKLEŞEN 1 EVDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bilecik merkezde meydana gelen” Evden Hırsızlık” olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, ikamet çevresinde bulunan kurum, iş yerleri ve MOBESE kameralı izlenilmiş, şüpheli şahsın eşkali tespit edilmiş, ikametin sahibi olan mağdur T.Ç (22) ye şüpheli eşkali gösterildiğinde, şüphelinin aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşı S.T. (43) olduğunu teşhis edildiği belirtilerek, “Ekiplerimizce şüpheli S.T. (43) Otogar Kavşağında yakalanmış, alınan ifadesinde, iş yerinde arkadaşı olan T.Ç (22)’ nin dolabından evinin anahtarlarını aldığını, arkadaşının Bursa iline gitmesini beklediğini daha sonra eve girdiğini, evde duvarda asılı bulunan Kuran’ı Kerim içerisinden 10 bin 500 TL parayı ve çekmeceler içerisinde bulunan ziynet eşyalarını aldığını kabul etmiş, şüpheli şahıs çalmış olduğu ziynet eşyaları ve 4 bin 800 TL parayı yapılacak aramaya mahal kalmadan ekiplerimize teslim etmiş, gözaltına alınan şahıs adli mercilere teslim edilmiştir” denildi.

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR HIRSIZI YAKALANARAK ADLİ MERCİLERE TESLİM EDİLDİ

Açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü binasında meydana gelen dizüstü bilgisayar hırsızlığı olayı ile ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince kurum içerisinde ve çevrede bulunan tüm güvenlik kameraları titiz bir şekilde incelediği belirtilerek, “Olayın şüphelisinin N.E. (40) olduğu tespit edilmiş, şahsın ikametin de yapılan aramada bahse konu bilgisayar ele geçirilmiş ve Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir. Şüpheli N.E. (40) yakalanarak, hakkında adli işlem başlatılmıştır” diye belirtildi.

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Açıklamada, Bilecik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) yapılan icraatlar doğrultusunda, Bilecik il merkezinde, 3 adet sahte 100 TL, içerisinde bonzai maddesi bulunan toplam ağırlığı 2,35 gram olan 3 adet sigara, 452,33 gram kubar esrar, 6 gram bonzai maddesi, Bozüyük İlçesinde, 1 adet sahte 50 TL, Gölpazarı İlçesinde, 6 adet sahte 100 TL ele geçirildiği belirtildi.

MALİ KONULAR

Yapılan açıklamada, mali konular hakkında ise; KOM Şube Müdürlüğünce gelen ihbarla “Resmi Belgede Sahtecilik-Kamu Kurumu Zararına Dolandırıcılığa” teşebbüs suçlarından 1 kişi yakalanarak 1 adet O.A. adına düzenlenmiş sürücü belgesi, 1 adet O.A. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı 1 adet O.A ve A.U adına düzenlenmiş kimlik, adres ve maaş bilgilerinin yer aldığı not kağıdı, ele geçirilmiş ve yakalanan şahıslar hakkında gerekli yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü KOM şube görevlilerimizce gençlerimizi, vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi çağımızın tehlikesi olarak görülen uyuşturucu maddelerden korumak ve uzak tutmak amacıyla uyuşturucu madde satan, kullanan şahıslara yönelik olarak operasyonlarımız sürekli olarak sürmekte ve çalışmalarının bu yönde devam etmekte olduğu bildirildi.

İL GENELİNDE YAPILAN UMUMA AÇIK YERLERİN DENETLEMELER

Açıklamada, Bilecik genelinde umuma açık yerlerde yapılan denetimler sonucunda, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 3 adet içkili restaurant, 27 adet kıraathane, 7 adet kafe, 6 adet internet kafe, 5 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı belirtilerek, “Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 10 umuma açık iş yeri denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 11 Umuma açık iş yeri denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 5 kıraathane, 5 çay salonu, 19 içkili yer, 1 şehir hamamı denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 6 kıraathane, 2 internet kafe denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 4 çay bahçesi, 11 kahvehane, 1 oyun salonu, 3 içkili lokanta denetlenmiş; bir restoranda tütün mamulleri kullanılmasından 2 gerçek kişiye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 39. maddesinden 182 TL para cezası tatbik edilmiş, iş yeri hakkında İlçe Sağlık Grup Başkanlığına üst yazı ile tütün mamulleri kullandırmaktan işlem yapılmak üzere bilgi verilmiştir. Yenipazar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 3 umuma açık iş yeri denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 kıraathane, 2 içkili restoran, 1 internet kafe, 2 Tekel bayii denetlenmiş; herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır” diye ifade edildi.

TRAFİK DENETİMLERİ

Açıklamanın sonunda, alkollü araç kullanan 40 sürücüye, hız ihlali yapan 3063 sürücüye, kırmızı ışık ihlali yapan 12 sürücüye, kasksız motosiklet kullanan 9 sürücüye, park yasağı bulunan alanlara park eden 436 sürücüye, araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 266 sürücüye, taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 20 sürücüye, yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 51 sürücüye, araç sigortasını yaptırmayan 143 sürücüye, diğer kural ihlalleri için 394 sürücüye, toplam 4 bin 434 sürücüye 968 bin 443 TL cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Ayrıca, Bilecik genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edeceği belirtildi.