Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir polis arabasının çarpması sonucu hayatını kaybeden Ehlinaz Yüksek’in ailesinin İHA’ya yaptığı adalet çağrısı talebiyle ilgili haber üzerine bir açıklama yaptı.

“Yüksek’in ailesi adalet istiyor” başlıklı haberin yayınlanması üzerine yapılan açıklamada, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru A.Ö.’nün 21 Aralık 2014 akşamı sürücülüğünü yaptığı 11 EF 698 plakalı resmi hizmet otomobili ile merkez Sanayi rampasında seyir halindeyken yolun karşısına yaya olarak geçmekte olan 1947 doğumlu Ehlinaz Yüksek isimli bayana çarpması neticesinde trafik kazası meydana geldiğini belirtildi. Açıklamanın devamında, “Olay yerine gelen ambulans vasıtasıyla yaralı bir vaziyette Bilecik Devlet Hastanesine intikal ettirilen Ehlinaz Yüksek, Acil Serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve aynı gün hayatını kaybetmiştir. Günün Nöbetçi Savcısı’nın talimatları doğrultusunda “Taksirle Öldürme” olayına karışması nedeniyle ifadesi alınan polis memuru A.Ö. hakkında hazırlanan tahkikat evrakları 22 Aralık 2014 tarihinde Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş olup, konu ile ilgili adli sürece devam edilmektedir. Aynı zamanda adı geçen polis memuru hakkında, Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü hükümleri gereği 26 Aralık 2014 tarihli Bilecik Valiliği onaylarına binaen disiplin soruşturması da başlatılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü olarak trafik kazası neticesi vefat eden Ehlinaz Yüksek’e Allah’ tan rahmet, kız kardeşi Nurtaş Doğan ile çocukları Cemil Yüksek, Cengiz Yüksek ve Sevim Yüksek ile diğer tüm yakınlarına da taziyelerimizi iletir, sabırlar dileriz” dediler.

Ayrıca kaza ile ilgili olarak başlatılan adli ve idari sürecin işlemesinde yerine getirilmesi gereken tüm işlemlerin yasalar çerçevesinde yapılmakta olduğu ve hiç kimsenin endişe duymaması gerektiği belirtildi.