Bilecik’te 2004 yılında Bilecik Kafkas Kültür Derneği adı altında kurulan dernek, Genel Kurul toplantısı ile adını Bilecik Abhaz Kültür Derneği olarak değiştirdi.

Konu hakkında dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada, 2004 yılında Bilecik Kafkas Kültür Derneği adı altında faaliyet göstermeye başlanıldığını belirtildi. Açıklamada, “Geçtiğimiz aylarda genel kurul toplantısıyla isim değiştirerek Bilecik Abhaz Kültür Derneği olmuştur. Dernek başkanlığına eski başkan olan Erdinç Çolak yeniden seçilmiş, yönetim kurulunda ise Feridun Aynur, İbrahim Köksal, Yüksel Aynur, Bülent Akmanlar, Vildan Köksal ve Sabiha Özkay oy birliği ile göreve atanmışlardır. Faaliyetlerini arttırmayı planlayan dernek, ilerleyen zamanlarda Abhaz kültürünün örf adetlerini, gelenek ve göreneklerini, yaşam biçimlerini Bilecik halkına tanıtmak ve paylaşmak amaçlı etkinler düzenleyeceklerdir” diye bildirdiler.

Dernek üyeleri, İstiklal Mahallesi, Belediye Sokak üzerinde bulunan yeni dernek binasında toplanarak kuruluşlarının 10’uncu yılını anma sebebiyle bir araya geldiler. Gecenin anısına pasta kesen dernek üyeleri, Çerken oyunları oynayarak sohbet ettiler.