Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, geçtiğimiz günlerde Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Fevzi Köse’nin üniversite için yapmış olduğu iddialara yanıt verdi.

10 Kasım Günü Bilecik ADD Başkanı Fevzi Köse, yaptığı açıklamada, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’a “Buradan selam olsun” sözleri ile başlayarak, “Türkiye’nin sayılı tarihçilerinden Sayın Azmi Özcan Bey’e buradan selam olsun. Kendisi törenlerde vardı, ama geçen sene de yaşandı bu sene de yaşanıyor. Bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde çocuklarımızın gençlerimizin sınavları var. Saat 09.00’da sınavlar var. Her ne kadar çocuklar saat 09.05’de Atatürk’ün ölüm yıl dönümü var sınavları ertelersek deseler de kabul edilmiyor. Bu nedenle çok değerli rektörümüze bir çağrıda bulunuyorum” diye belirtmişti. Bu açıklamanın üzerine Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, bir basın bildirimi yayımladı. Özcan yayımladığı mesajda, 10 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 09.00’da üniversitelerinde sınav yapıldığı dair haberler çıktığını belirterek açıklamasına şöyle devam etti.

“İyi niyetinden emin olduğumuz bu açıklamalar muhtemelen eksik bilgiden kaynaklanmaktadır. Üniversitemizde akademik takvim içerisinde sınav programlarını birimlerimiz yapmakta olup, bütün sınavlarımız üniversitemizde gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı sonrasında başlatılmıştır. Gösterilen hassasiyete teşekkür eder, kamuoyunu bilgilendiririz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 76. yıl dönümünde saygıyla ve şükranla anıyoruz” dedi.

Ayrıca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından, 10 Kasım günü üniversitede anma programına kapsamında saat: 09.05’de 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ve “Atatürk’ün Son Yolculuğu” isimli kısa film ile devam edildiğini ve daha sonra Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkan Yardımcısı Okutman Selma Çetinkaya tarafından “Atatürk’ün Dolmabahçe’den Anıtkabir’e Yolculuğu 1938-1953” konulu program yapıldığı bildirildi.