Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü tarafından okudukları bölümleri birincilik ile kazanan öğrencilere yemek verildi.

Öğrenci yemekhanesinde düzenlenen yemeğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar ve üniversite çalışanları katıldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, üniversiteden beklentilerinin büyük olduğunu, il olarak, ülke olarak büyük, millet olarak büyük ihtiyaç duyduğumuz en önemli hususlardan biri olduğunu belirtti. Nayir, “İyi eğitilmiş, ülkesinin problemlerini bilen, kendine güvenen yeni nesiller yetiştirebilmek. Bu açıdan baktığımızda bize düşen görevlerde var diyerek, sayın rektörümüzün yapmış olduğu her davete imkanlarım ölçüsünde katılmaya çalıştım ve katıldığım her toplantıda da bunun ne kadar isabetli olduğunu, burada bulunmanın ne kadar gerekli olduğunu yeniden görerek bir sonraki toplantının da haberini bekleyerek kendi planımı üniversitemizin planını uydurmaya çalışıp sizlerle bir arada olmanın tadını hissetmeye çalıştım. Yine böyle bir toplantıda sizlerle bir arada bulunduğum için duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. İlimize, üniversitemize yeni gelen öğrencilerimize bende teşekkür ediyorum. Yüksek puanlarla burayı tercih ettiğiniz için bende rektörümüz gibi hepinize hoş geldiniz diyerek, yeni eğitim ve öğretim yılınızda, öğretim hayatınızda bir sonra ki hayatınız da başarılar diliyor ve hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise; böylesine özel bir günde böyle değerli bir misafirlerle bir araya geldiğini için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özcan, “Bundan 15-20 yıl sonra sonsuzluğa kadar devam edecek bu ülkeyi, bu devleti emanet edeceğimiz gençlerin birer temsilcilerini buraya ağırladık. Bunların yaşıtları arasında önce olanlar hepimizin göz bebekleri. Üniversitelerimizin programlarına en yüksek puanla bölümlerine giren öğrencilerimiz var. Bu bir taktir, bu bir itiraf, bu bir farkındalık ve bu çocuklarımızla da bu gençlerimizle de ihsan etme meselesi. Özellikle şunu da ifade etmeye çalışalım; Devletimiz ve milletimiz buraya hazırladığı her şeyi, buraya sunduğu her imkanı sizin daha iyi yetişmeniz için, sizin daha donanımlı yetişmeniz daha sorumlu yetişmeniz daha güvenli yetişmeniz için buraya yönlendiriyorum. O yüzden sizlerden alacağımız geri dönüşümler çok çok önemli bizim için. Çünkü biz bu dünyayı size emanet edeceğiz. Bu yapılanları da sizin için yapacağız. Burada bir hikaye varsa bu hikayenin de kahramanları sizlersiniz. Klasik bir söylem olarak öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZE YÜZDE 97’YE YAKLAŞAN BİR TERCİH YAPILDI"

Bu sene üniversitelerinde yüzde 97’ye yaklaşan bir tercih oranıyla ülkemizin güzide üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan sözlerine şöyle devam etti.

“Kısa bir süre içerisinde sizlerin heyecanı ile bizim hocalarımızın ve mensuplarımızın heyecanı birleşince her geçen gün ivme kazanan bir gelişme kaydediyoruz. Sizin öneminizi vurgulamak adına şunu söylüyorum; İnsandan değerli hiçbir şey yok ve biz bunun en neciz ifadesinin yapıldığı bir yerdeyiz. İnsan içerisinde de sizden daha değerlisi yok. Çünkü siz geleceksiniz. Üniversitelerin başlıca üç tane görevi var. Devlet ve millet tarafından kendisine verilmiş. Birincisi ülkelerini yarınlara hazırlayacak öğrencileri eğitmek, onları en son bilgilerle donatmak. İkincisi bilimsel araştırma yapmak. Üçüncüsü toplumun kendisini devam ettirebilmesi için gereken değerleri üretmek. Biz bu konuda ne kadar samimi ne kadar gayretli olursak olalım muhatabımız olan gençler bu konuda bizim heyecanımızı kavrayabilecek düzeyde olmaz. Bizim niyetimizi ve gayretimizi karşılıksız bırakmama azminde olmazsa bundan verim alamıyoruz. Ama özellikle sizler bu konuda bizlerden çok daha donanımlısız, çok daha kabiliyetlisiniz ve Allah size daha fazla zeka, yetenek ve disiplin vermiş. Bir üniversitenin de kalitesi öncelikli olarak sizlerin düzeyinizle ölçülüyor.”

“SİZİN İHTİYACINIZ OLAN NE VARSA ÖĞRENCİ KONSEYLERİMİZ İLE İLETİŞİM KURUNUZ”

Üniversite öğrencilere seslenen Özcan, ihtiyacı olan ne varsa öğrenci konseyimizi iletişim kurmalarını onlar bu sorunları kendilerine ilettiklerini belirterek, “Benim sizlerden özellikle isteğim, burada bulunduğunuz süre içerisinde sizlerin en ideal şekilde yetişebilmesi için bizim tespit edemediğimiz zaman, sizin ihtiyacı olan ne varsa öğrenci konseyimizi iletişim kurarak bizlere iletmeniz. Çünkü biz burada sizin için varız. Devlet ve millet bize maaşlarımızı size daha iyi eğitim öğretim ortamı sağlayabilmemiz için veriyor. Siz kendinizi önemli ve değerli göreceksiniz ki biz size sizin talep ettiğiniz imkanları hazırlayabilelim. Duygularınızı kendinize saklarsınız ve biz bazen anlayamayız. Bizimde sizlerden bir özelliğimiz var buraya gelinceye kadar sergilediğiniz disiplini arttırarak burada devam ettirin. Çünkü bu bayrak sizlerin eliyle yükselecek ve sadece bizim değil bölgemizdeki, dünyadaki bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Bizi bekleyen çok önemli görevler var. Sizlerden umut bekleyen milyonlar milyarlar var ve bütün yatırımlarını sizler için hazırlamış olan yeryüzünde acı, sıkıntı, ihtiyaç içindeki nice insanlar var. İçinizden bir deyim parıltısı, bir heyecan dalgası, bir patlama siz hiç farkında olmadan bu kadar insanın kaderine doğrudan müdahale edebilir. Özellikle bu eğitim, öğretim sırasındaki gayretiniz sadece sizler için değil. Bütün insanlık için çok önemli çünkü burada alacağınız 4 yıllık birikim sizin hayatınızın geri kalan 50-60 senesini taşıyacak. Burada kazanacağınız alışkanlıklar, burada elde edeceğiniz dünya görüşü, hayata bakış, insan ilişkilerindeki ölçü, size yakışan davranışlar, size tarihimize kültürümüze kimlik ve kişilik geliştirmesi bütün bunları belli ölçüde bu sıralarda yapacaksınız. Hem siz geleceksiniz, hem bizi geliştireceksiniz. Unutmayın burada bulunduğunuz ve burada edineceğiniz değerlerle birlikte hayatınız boyunca her türlü taşıyacağınız iyi niyet aynı zamanda bir ibadet türüdür. Hepinizin bahtı açık olsun” dedi.

KOLEJ HAVASINDA BİR ÜNİVERSİTE

Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar ise; kendisinin 3 senedir Bilecik’te görev yaptığını ve başta rektör olmak üzere diğer hocalardan istifade etmeye çalıştığını belirterek, “Benim tek söyleyebileceğim şey şu, kolej havasında güzel bir üniversite. Başarılı arkadaşlar da büyük oranda tercih etmiş. Ben mutlu olacaklarını düşünüyorum. Böyle bir üniversiteden mezun olduktan sonra katkı sunacaklarını düşünüyorum. Hepiniz hoş geldiniz sizlerle birlikte de ben burada kaldığım süre içerisinde sevgili hocalarımızdan yararlanmayı düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okudukları bölümleri birincilik ile kazanan öğrencilere sürpriz hediyeler verildi.