Bilecik’te AK Parti 5’inci Olağan Merkez İlçe Kongresi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in katılımları ile gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in yanı sıra, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kurt, İl Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, parti delegeleri ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede Divan Başkanlığını Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaparken, divan üyeliğini Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Söğüt İl Genel Meclis üyesi Ertuğrul Torun ve Bilecik Gençlik Kolları üyesi Şirvan Kılıç yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Bilecik Merkez İlçe Başkanı ve kongredeki tek aday Fikret Karabıyık, çalışmakta gurur duyduğu Gençlik Kollarıyla başladığı siyasete 2013 yılının sonunda parti büyüklerinin takdiri ile Merkez İlçe Başkanlığına getirildiği belirterek, “Yaklaşık 1 yıllık görev sürecimizde 2 adet seçim tecrübesi yaşadık. Malumunuz bu seçimlerde 30 Mart seçimlerinde Bilecik ilinde ve Bayırköy beldemizde başkanlarımızın da büyük gayretiyle önemli başarılara imza attık ve iki seçimi de büyük farkla kazandık. 10 Ağustos seçimlerindeyse Bilecik ilinde kırılması zor olan bir rekoru yüzde 50 barajını aşarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a desteği sonuna kadar sağladığımızı düşünüyorum. 2002’den önce IMF’nin kapısında borç dilenen bir siyasi iktidar varken, şimdi geldiğimiz süreçte IMF’ye borcunu bitirmiş hiçbir yere borcu kalmamış hatta IMF’ye kredi açabilecek durumda bir ekonomiye sahibiz” dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, kutlu bir kervanın içerisinde olduklarını belirterek, “Kutlu, onurlu, itibarlı bir medeniyet yolculuğunun temsilcileriyiz. 2002 yılından itibaren başlayan ülkemizi imar, ihya ve mamur etme adına çıktığımız bu yolculukta liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gece gündüz demeden bu memleketin hak etmiş olduğu hizmetleri yerine getirme adına hep birlikte daha iyiye, daha güzele bunlarla gece gündüz çalışmaktayız. Eminim ki biz çalışmaktan bazen düşünmeye bazen de arkamıza bakmaya bile fırsat bulamıyoruz. Ama tarih AK Parti döneminde başladığımız günden itibaren bugüne kadar yapılanları ve inşallah bundan sonra daha uzun süre yapılacakları altın harflerle yazacaktır. Yazmaya da başladı ve gerçekten bu millet olumsuzluklar içerisinde her zaman bir çıkış yolu bulmuş ve kendi kahramanlarını kendi yeni yollarını bulmuş. Adeta bazı zamanlar olmuş ki kendi küllerinden doğmuştur. Tarihimizde bunun birçok örneklerini görürüz. Tam Osmanlı Devleti bitiyor derken Türkiye Cumhuriyeti gibi yepyeni bir filiz çıkmış ve 2000’li yıllara geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti 70 sentlere muhtaçken içerisinden AK Parti gibi kutlu kadroları çıkartmış ve dur demiş. Bu yolculuk burada bitmeyecektir. Durmak yok, yola devam” diye konuştu.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ise, “Cumhuriyet tarihinde bu ülke insanı, bu millet çok değişik zamanlarda darbelere, muhtıralara maruz kaldı. Son darbe girişimi 17 ve 25 Aralık’ta yaşandı. Bu darbe girişimiyle millet iradesine ipotek koymak isteyen dış güçlerin maşaları olan ve onlarla beraber içeride işbirlikçi olarak hareket edenler millet iradesini ortadan kaldırmak için girişimde bulundular. Millet kendi seçmiş olduğu Başbakanına, hükümetine, partisine sahip çıktı. Ben asla yedirmem dediği ve yedirmediği milyonlar sokaklara döküldü. Bu süreci de dimdik duruşuyla, ekibiyle birlikte hiçbir yara almadan, hiçbir sıkıntıya düşmeden çok değerli genel başkanımız şu andaki Cumhurbaşkanımız ve ekibi en azından hiçbir zafiyete sebep olmadan, hiçbir olumsuz sonuç ortaya çıkmadan kendi ortaya koyduğu güç ve iradesini açtı. Biz teşkilatlar olarak bu süreçte üzerimize düşen ne varsa onu yapmaya çalıştık. Daha önce bu millet iradesine darbe girişiminde bulunanlar tarihin karanlık sayfalarına gömülecekler ve oradaki yerini alacaklar. Bu millet iki tane şeyi unutmayacak. Bu iktidarın bu ekibin yapmış olduğu hizmetleri unutmayacak ve darbe girişiminde bulunanları da asla unutmayacak” dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ise, şöyle konuştu:

“Siyaset öyle bir şey ki, hizmet alanı çok geniş ve her insana bu şekilde temas ediyorsunuz. Bir kısım insanlara ulaşabilirken bir kısım insanlara ulaşmakta elbette zorluk çekiyor olabiliriz. Bu bizim işimizin doğasında var. Bilecik’te geçtiğimiz 12 yıllık zaman zarfı içerisinde eğer 600 bin kilometrelik yol yaparken 6 tane de araba eskittiysek bunun da bir anlamı vardır. Bizim derdimiz şu; 2001 yılında AK Parti kurulduğu zaman o gün bir şey söylendi. 2002 yılında tekrarladık biz bunu dedik ki; ’artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedik. AK parti iktidarı başladığı andan itibaren Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak derken bizim söylediğimiz, vurguladığımız temel husus yaptığımız yapacağımız yollar değildi. Hastaneler, okullar değildi. Bizim vurgulamak istediğimiz şey şuydu; Türkiye’de bir yönetim anlayışı var. Ankara’da kapalı kapılar ardında, İstanbul’da boğazdaki yalılarda oturanların oluşturduğu ve içinde milletin yer almadığı, yönetimde milletin özne olarak aktif yer almadığı bir yönetim anlayışı var. Biz buna karşıyız. AK Parti olarak biz bundan sonra biz halk için halka rağmen siyaset yapacağız değil, halk için halkla birlikte siyaset yapacağız diye geldik. Milli irade vurgusu yaptık ve dedik ki bunlara asla taviz vermeyeceğiz. Eğer bu millet bize inandıysa, AK Parti kadrolarına güvendiyse, AK Parti kadrolarına emaneti teslim ettiyse, biz asla ve asla bu emaneti çiğnetmeyeceğiz ve bu emanete ortak çıkmak isteyenlere de pirim vermeyeceğiz dedik.”

Konuşmaların ardından oy kullanımına başlandı. Kongrede 403 delegenin 211’i oy kullanırken, 211 geçerli oy ile Fikret Karabıyık yeniden Bilecik AK Parti Merkez İlçe Başkanı oldu.