Bilecik’te iki yaşlı kız kardeşi telefonla arayıp dolandırmak isteyen kişiler polis ekipleri tarafından yakaladı.

İstiklal mahallesindeki ikametlerinde yaşayan Ş.A. (80) ve N.A. (76) isimli iki kız kardeş telefonla arayan dolandırıcı, terör örgütlerine hesaplarından para aktarıldığını söylenerek, hangi bankalarda ne kadar paralarının bulunduğu sordu ve bulunan paralarını çekmezlerse terör örgütünün hesabına aktarılacağı söyledi. Telaşlanan yaşlı bayanların çeşitli bankalarda paralarının bulunduğunu ifade etmelerinin üzerine dolandırıcı, “Bankalardaki paranızı çekin, biz almaya geleceğiz ve paranız devlet güvencesinde kalacak, iki gün sonra hesabınıza yatıracağız” şeklindeki telkinler bulundu. Bu sözlere inanan Ş.A. (80) ve N.A. (76) isimli bayanlar, bankada ortak hesaplarında bulunan 152 bin lirayı çekip ikametlerine geldiler ve bir süre sonra dolandırıcının gönderdiği şahsa paraları teslim ettiler.

İKİNCİ DEFA ARAYINCA YAKALANDILAR

Kış kardeşlerin, olayın arkasından şüphelenerek polisi araması üzerine hareketle Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü sivil ekipleri tarafından ikametin çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Konu ile ilgili araştırma yapıldığı esnada dolandırıcılar yaşlı kadınları tekrar arayıp bir başka banka şubesindeki 90 bin liralarını çekmelerini istediler. Bunun üzerine sivil ekiplerin, banka müdürü ile de yaptıkları ortak çalışma ile üzerinde para olan ve altında kağıt parçaları bulunan poşet hazırlanarak kadınlara verildi. Evlerine gelen kadınlar bir süre dolandırıcının gelmesini bekledi. Daha sonra eve gelen R.D. (25) isimli şüpheli, poşeti alıp çıktıktan hemen sonra sivil polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı, diğer şüpheli aracı ile birlikte kaçtı. Polis, R.D.(25)’nin işbirlikçisi M.S.E.(27) ile telefonda konuşturarak yerini öğrenmesi sağlandı. Yapılan çalışmalarla bu şahıs da Bilecik-İstanbul yolu üzerinde bahse konu araç ile birlikte polis ekipleri tarafından sıcak takip sonucu yakalandı.

Şahıslara yapılan üst yoklamalarında ve araçlarında, 3 bin Amerikan doları, bin 900 TL para, 7 adet tuşlu cep telefonu, 6 adet sim kart, 1 adet para çantasına el konuldu. Dolandırıcılık olayının failleri R.D.(25) ve M.S.E.(27) işlemlerinin ardından “nitelikli dolandırıcılık suçunun failleri olarak adli makamlara sevk edildi.

YAŞLI KARDEŞLERİN İŞLEMLERİ İKAMETLERİNDE YAPILDI

Yaşlı bayanların tüm işlemleri Asayiş Daire Başkanlığının “Hizmetin Yerinde İfa Edilmesi” projesi kapsamında Emniyet Birimlerine getirilmeden kendi ikametlerinde yapıldığı belirtildi.

OLAYIN FAİLLERİNİN BİLECİK VE ÇEVRE İLLERDE KARIŞTIĞI DOLANDIRICILIK SUÇLARI

Şüpheli şahıslardan R.D., ifadesinde, 19 Ekim 2014 günü Kütahya ilinde toplam 20 Bin TL değerinde altın ve Euro’yu yaşlı bir bayan şahıstan pembe poşet içerisinde aldığını, 21 Ekim 2014 günü Denizli ilinde 13 bin Euro, bin 700 TL para olan şeffaf poşet içerisinde 6-7 katlı bir binanın önünde yaşlı bir erkek şahıstan aldığını beyan etti. Ayrıca şüphelilerden M.S.E.’nin Bursa Osmangazi ilçesinde 5 Aralık 2012 tarihinde yine benzeri dolandırıcılık olayına karıştığı ve EKİP projesinde halen faili firar olarak gözüktüğü belirtildi.