i Aksa’nın İsrail askerleri tarafından baskına uğraması nedeniyle bir basın açıklaması düzenlendi.

Teyfikbey Caddesi üzerinde toplanan grup adına basın açıklamasını yapan Saadet Partisi adına İl Gençlik Kolları İl Başkanı Muhammet Ali Şişman, “Mescid-i aksanın içini Müslümanlardan, temelini de topraktan ayırmak suretiyle ilk kıblegahımızı yıkmayı amaçlamaktadırlar. Azılı siyonist liderlerin gösterdiği hedefler doğrultusunda şimdi de Mescid-i Aksa tamamen ibadete kapatılmıştır. Bu uygulama Müslümanların tepkisizliği karşısında kalıcı hale gelecektir. Müslümanları uyutan işgalci Siyonistler Mescid-i Aksa’yı yakma girişiminde bulunmuşlardır. Bir avuç inanmış Müslümanın direncinden daha fazlasına ihtiyaç vardır. Müslümanlar şuurlu tepkiler verdiği zaman iliklerine kadar titreyen Siyonist İsrail militanları, şimdilerde ilk kıblegahımızda başıboş bir halde cirit atmaktadırlar" dedi.

Kudüs’ün 90 senedir beri kan ağladığı ve hayatı boyunca Filistin’e bayraktarlık yapan Erbakan hocanın dava erlerinin beni bir gün mutlaka kurtaracak dediğini belirten Şişman, "İlk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa’yı savunmak bütün Müslümanlar için bir mecburiyettir. Filistin ile İsrail aynı cümlede bile bir araya gelemez. İşgalci ve bebek katili İsrail’in bu topraklardan temizlenmesi gerekiyor. Bu iradeyi ortaya koyabilecek bir sese bir güce ihtiyaç var” dedi.

Ali Şişman’ın basın açıklaması sık sık çekilen tekbirler ve sloganlar ile kesildi. Basın açıklamasının sonunda okutan dua sonrası grup olaysız bir şekilde dağıldı. Basın açıklamasın Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Meral ve çok sayıda partili katıldı.