Bilecik Mahalli Sulak Alan Komisyonu, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci başkanlığında bir toplantı yaptı.

Toplantıda komisyon tarafından gündem maddeleri ile Bilecik ilinde yer alan sulak alanların korunmasına yönelik çalışmalar görüşüldü.

Komisyonda yönetmelikle ilgili bilgilendirme sunumu da yapıldı, aynı zamanda sulak alanlarda koruma ve kullanma esasları belirlendi.

Sahip olduğu biyolojik çeşitlilik nedeniyle dünyanın doğal zenginlik müzeleri olarak kabul gören sulak alanların aynı zamanda doğal işlevleri ve ekonomik değerleri ile de yeryüzünün en önemli eko sistemleri olması nedeniyle kurulun önemli bir görevi bulunduğu hatırlatıldı. Toplantıda, sulak alanların korunması, geliştirilmesi ve akılcı kullanımının sağlanması alınan kararların ve etkili denetim mekanizmalarının oluşturulması ile mümkün olacağından kurumlar arasında işbirliğinin önemine değinildi.

Toplantı konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Bilecik’te sulak alanların korunması için alınacak önlemler ve yapılacak çalışmaların önemine değindi. Güngör, sulak alanlarla ilişkili yerlerin korunması ve akılcı kullanımı ile sulak alanların yönetimi ve Mahalli Sulak Alan Komisyonlarının oluşturulması ve bu komisyonların çalışmalarının önemine dikkat çekti. Yahya Güngör, Bilecik ilinin, Sakarya nehri, Karasu çayı ve birbirinden farklı göletleri, dereleriyle güzel bir manzara bütünlüğü oluşturduğunu ifade ederek, suyun içinde ve dışında yaşayan tüm canlılara verdiği hayat için korunmaya en layık bölgeleri olduğunu belirtti.