Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığının düzenlediği organizasyonda Bilecik’te profesyonel ve amatör futbol oynamış sporcular futbol müsabakası yaptı.

Bilecik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bugün Edebali Stadı’nda bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Şöhretler karması futbol müsabakası” maçı yapıldı. ASKF Başkanı Nusret Tosun’un takımı turkuaz ve Futbol İl Temsilcisi Engin Toku’nun takımı kırmızı takım olarak sahaya çıkan veteranlar seyircilere keyifli anlar yaşattı. Futbolcular Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağındaki su patlamasında mahsur kalan 18 işçi için siyah kurdele ile sahaya çıktılar. Sahaya çıkan futbolcuların ellerinde “Organ bağışına evet deyin” pankartı ve Türk Bayrağı sahaya çıkmaları tribündeki vatandaşlar ayakta alkışlanarak karşılandı. İlk yarıyı kırmızı takım Ahmet Gökkaya’nın attığı gol ile 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda kırmızı takım Ahmet Gökkaya’nın ayağından bulduğu gol ile durumu 2-0 getirdi. Bu dakikalarda turkuaz takımdan Laz Osman lakaplı Osman Genç yüzde yüz 2 gol pozisyonu kaçırırken taraftardan büyük tepki aldı. Turkuaz takımdan Kenan Bozan attığı gol ile durumu 2-1’e getirdi. Bu golden sonra kırmızı takım Ahmet Gökkaya’nın ayağından bulduğu golle skoru 3-1 yaptı. Turkuaz takım Kenan Bozan’ın kafa golü ile durumu 3-2’ye getirdi. Bu golden sonra kırmızı takım Ahmet Gökkaya’nın golü ile durumu 4-2 yaptı. Bu golden sonra Osman Genç’in ayağından bulduğu gol ile durumu 4-3 getiren turkuaz takım bu skora boyun eğdi. Bu sene düzenlenen müsabakaya Bozüyüklü eski futbolcular katılırken, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bozüyük eski Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu ve Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş ve Bilecik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Kamuran Turan da sahada yerini aldı. Müsabakayı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ağır Ceza Reisi Halil İbrahim Aktepe, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk ve vatandaşlar izledi.

Maçın sonunda kazanan takıma kupasını veren Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, sporculara sertifikalarını dağıttı. Ayrıca Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kent Orman’da müsabakaya katılan futbolculara yemek verdi.