Bilecik sabaha karşı başlayan kar yağışı şehri etkisi altına alırken, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, sürücüleri dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Özüdoğru, Bilecik merkez Teyfikbey Caddesi üzerinde yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana yağmaya başlayan kar Bilecik’te gündüz saatlerde itibaren yoğun bir şekilde hissedilmeye başladığını belirtti. Eyüp Özüdoğru, “Ana yollarımızda bir saat öncesine kadar hiçbir sorunumuz yoktu. Trafiğe açık herhangi bir kazamız da yoktu, ama son bir saattir yerlerde kar tutmaya başlayınca kısmen de olsa şehir içerisinde trafikte aksamalar yaşanıyor. Mümkün olduğu kadar tedbirlerimizi aldık. Gerek polisiye tedbirlerle olsun ve gerek valiliğimizin aldığı tedbirlerle olsun rahat bir şekilde sorun olmadan bu dönemi geçiştirmeye çalışıyoruz. Fakat gördüğünüz gibi kar yağışı devam ediyor, devam edeceğe de benziyor bu şekilde” dedi.

“MÜMKÜN OLDUĞU KADAR SÜRÜCÜLERİMİZ DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR”

Mümkün olduğu kadar sürücülerimizin dikkat etmesi gerektiğini belirten Özüdoğru, “Ben arkadaşlarıma da söyledim. Kış lastiği her ne kadar zorunlu olmasa bile zincirsiz, kış lastiği olmadan trafikte seyir edip, trafiği tehlikeye düşürüp yolun tıkanmasına sebep olan sürücülerimize de gereken cezai işlem yazılacak. Ancak amacımız ceza yazmaktan ziyade herkes göründüğü gibi zorunlu yani trafiğin düzgün bir şekilde akması. Kendi güvenliği açısından da kış lastiği ve zincir ne kadar zorunlu olduğunu bu şekildeki şartlarda daha rahat görüyoruz” dedi.