Bilecik’te, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan proje kapsamında "Zenginleştirilmiş Kütüphane" açılışı yapıldı.

Vali Nayir, Edebali Ortaokulu’nda İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Okul Müdürü Mustafa Ejder ve Okul Aile Birliği ile öğrencilerin katıldığı açılışta yaptığı konuşmada, bilgi çağında bilginin en temel kaynağın kitap olduğunu söyledi. Modüler sistemlerle döşenmiş zenginleştirilmiş kütüphanenin diğer okullara da örnek olması ve yaygınlaştırılması dileğinde bulunan Vali Nayir, Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan projeyle merkez ve Bozüyük ilçesinde zenginleştirilmiş kütüphanenin bulunduğunu ifade etti.

Okul Müdürü Ejder de, Milli Eğitim Bakanlığının projesi kapsamında kütüphanenin modüler sistemlerle döşendiğini anlatarak, "Türkiye’de yeni gelişmeye başlayan sistem. Bilecik’te de ilk kullananlardan birisiyiz. İçerisinde oturma grupları ile bilgisayar sistemleri ve yaklaşık bin kitap bulunuyor" dedi.

Kütüphane ile 1937 yılından bugüne kadar mezun olan öğrencilerin bulunduğu albüm hakkında bilgi alan Vali Nayir, daha sonra 7. sınıf öğrencileriyle sohbet ederek, kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.