Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) olağanüstü ilçe kongresini gerçekleştirdi. Blok liste ile seçime gidilen kongrede İhsan Esel İlçe Başkanlığına seçildi.

Parti lokalinde gerçekleştirilen kongrede, 146 delegenin 74’ünün katılımıyla çoğunluk sağlanınca seçime gidildi. Yaklaşık bir ay önce ilçe kongresini yapmak için görevlendirilen İhsan Esel ve ekibinin tek aday olarak yer aldığı kongrede delegelerin oy birliği ile alınan kararla blok liste ile seçime gidildi. Parti lokalinde gerçekleştirilen kongre de verilen önergeyle divanın oluşturulmasının ardından tek liste ile girilen seçimlerde delegelerin oy birliği ile seçime blok liste ile girilmesine karar verildi.

Divan Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer, yaptığı konuşmada "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak daha fazla kenetlenmeye ve birlikte olmaya ihtiyacımız var. Sorunları ve tartışmaları içerde çözerek dışarıda bütün olmak zorundayız. Başaracağımızdan eminim ve inanırsak yapabileceğimizi biliyorum. Yeter ki umudumuzu ve inancımızı kaybetmeyelim. Seçim demek demokrasi demektir. Seçim demek birden fazla aday olabileceğini baştan kabul etmek demektir. Demokrasi kavga değildir ve seçimdir. Demokrasi rekabet ve rekabet üstünlüğünün sağlanmasıdır. Bugüne kadar emek harcamış tüm arkadaşlarımızı kutluyor yeni görev alacak arkadaşlarımıza ise başarılar diliyorum" dedi.

İhsan Esel ise yaptığı açıklamada, toplantılar düzenleyerek olağanüstü kongrede bir ilçe yönetiminin oluşması için son bir kaç gün kalana kadar çaba harcadıklarını ama başarılı olamadıklarını söyledi. Esel, "Biz genel merkezimiz tarafından bir ay önce partimizi olağanüstü kongreye taşımak için görevlendirildik. Bu bir aylık süreçte kongre delegelerimiz, geçmişte görev yapmış ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile farklı günlerde beş ayrı toplantı düzenleyerek olağanüstü kongrede bir ilçe yönetiminin oluşturulması için son bir kaç gün kalana kadar çabalar harcadık. Ancak partililerimiz içerisinden böyle bir ilçe yönetimi talebi gelmemiştir. Ben ve arkadaşlarım en son aşamada bu zor günlerde partimize hizmeti görev bilerek yeni yönetimi oluşturarak delegelerimizin oylarına sunma kararı aldık" dedi.

Kongre sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığına İhsan Esel seçilirken, Yönetim Kurulu üyeleri ise, Mustafa Arda, Osman Nuri Ayaz, Nuray Çevik, Hüsmen Çoban, Sevgi Erdem, Erdinç Evren, Fikret Ayhan Hitit, Arslan Karaboğa, Emel Kaya, Işıl Kıran, Naci Öney, Fahri Öztürk, Cenk Osman Şenol ve İsmail Yemen’den oluştu.

Kongreye Parti Meclis üyeleri Prof. Dr. Gaye Usluer, Didem Gültekin, eski Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, eski ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri belediye meclis üyeleri ve delegeler katıldı.