Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede faaliyet gösteren fırınlara sabahın erken saatlerde şafak denetimi düzenlendi. Toplam 10 personelden oluşan ve 4 ayrı ekip tarafından yapılan denetimlerde daha önce uyarılmalarına rağmen kurallara uymayan 4 fırına cezai işlem uygulandı

Bozüyük de faaliyet gösteren 20 fırına sabaha karşı yapılan denetimlerde; ekmek gramajı, hijyen, vergi levhası, taşıma kuralları gibi tüm konular denetlenerek eksikleri olan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı ve daha önce uyarılan ancak eksiklerini gidermeyen 4 fırına cezai işlem uygulandı.

Zabıta Müdürü Bahadır Sağırkaya, denetimlerin artarak devam edeceğini ve denetimlerde çeşitli uyarılar yapıldığını söyledi. Sağırkaya, “Bir sonraki denetimde daha önceki uyarıya uyulmamışsa cezai işlem uygulanacak. Amacımız esnafa ceza yazmak değil halkın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamaktır. Fırıncılardan kendi sofralarında yemeyecekleri bir gıdayı vatandaşa da üretip satmamaları konusunda uyarıyoruz. Halkın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Denetimlerimiz bundan sonraki süreçte de aralıksız devam edecektir.