BİLECİK(İHA) Bozüyük Belediyesi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen ve sevilen sanatçılar Yusuf Güney ile İntizar’ın sahne aldığı konser programı yoğun ilgi gördü.

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı Konser Programı Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların, özellikle de gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Programa, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve eşi Emine Bakıcı, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, programda yaptığı konuşmada, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki terörist saldırıda 3 askerin şehit olduğunu hatırlatarak, “Bugün üzücü bir haber aldık. 3 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Memleketimiz böyle üzücü haberleri keşke hiç almasa. Ama hayatta bunlar var. İşte onlar orada olduğu zaman biz burada rahatça oturabiliyoruz. Sizlerle beraber olabiliyoruz” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 91 yıl önce Samsun’dan başlatmış olduğu ve Türkiye’nin geneline yaydığı Cumhuriyet’in kuruluşunun ilk aşamalarında “tek bir amacın olduğunu hepimiz biliyoruz, memleket sevdası” diyen Bakıcı, devam etti:

“Bize bugün de Cumhuriyet’i armağan etti. Biz bunu coşkuyla kutlayalım, sizlerle beraber olalım istedik. Bozüyük’te yaklaşık irili ufaklı 26 kültürel etkinlikte bulunduk. Biz siyasete girmeden önce de, girdikten sonra da ekibimizle tek bir şey söyledik. Ne söz verdiysek harfiyen yerine getireceğiz. Bin 600’e yakın bayanımızı Çanakkale’ye geziye götürdük. Biz gençlere her zaman yakın olalım istedik. Meydanların çoğunda interneti ücretsiz yaptık.”

Göreve geldiklerinde hükümetin gücünü yanlarında hissettiklerini anlatan Bakıcı, “Şu anda TOKİ’ler devam ediyor. Vatandaş arasında farklı konuşmalar var. TOKİ’ler de hiçbir sıkıntı yok. Aralık ayında fiyatlar açıklanacak, müracaatlar alınarak satışlar yapılacak 2015’in 7’nci ayında nasip olursa vatandaşlara teslim edilecek. Ayrıca Yüksek Hızlı Tren seferlerinin arttırılması için de uğraşıyoruz” diye konuştu.

Programda beğeni ile izlenen sanatçılar Yusuf Güney ve İntizar sırasıyla sahne alarak sevilen şarkılarını Bozüyüklü hayranları için seslendirdi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı programlarının sonunda sanatçılara teşekkür ederek, çiçek ve seramik tabak takdim etti.