Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, ’Okullar hayat olsun’ projesi kapsamında işbirliği protokol imzalandı.

Düzenlenen törende ilk olarak konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Bozüyük’te eğitimi ve kurumlar arasında ki ilişkilerin Türkiye’ye model olacak çalışmalar olduğunu söyledi. Gümüş, "Burada yapılan çalışmalar sadece Bozüyük ve ilimize değil Türkiye’ye model olacak çalışmalardır. Okullarımız, ’Çocuğun için fotokopi parası verirsen çekilir, vermezsen çekilmezden’ sözü, dün itibari ile bir kamyon fotokopi kâğıdı dağıtılan, bütün kırtasiye ihtiyaçları karşılanan ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek pozisyonda olan bir yapıya ulaştı. Gücümüzün yetmediği durumda devletimizin diğer kurumlarının arkamızda olduğunu biliyoruz. Eğitim anlamında yarınla çok büyük bir umutla bakıyoruz. Çünkü arkamızda İsmail Altınkaynak gibi her alanda pozitif bir İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Fatih Bakıcı gibi eğitime gönül vermiş bir Belediye Başkanımız ve ekibi var. Ben kendilerine sizin adınıza çok teşekkür ediyorum. Burada bizler sadece eğitimin niteliği ile mutfağı ile uğraşacağız. Bu aziz ve asil milletin çocuklarına en kaliteli, en üstün ve en güzel eğitimi almaları için üzerimize düşen neyse onu yapacağız. Yapmak zorundayız ve gece gündüz bu konuda çalışmak zorundayız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak da, Bozüyük’ün eğitim anlamında Bilecik’ten bir adım önde yer aldığını söyledi. Altınkaynak, konuşmasında, "Bozüyük eğitim de Bilecik’ten bir adım önde yer alıyor. Geçen gün arkadaşlar Halk Eğitim Merkezi ile ilgili hazırladıkları bir sunumda baktık ki Bilecik 130 kurs açılırken Bozüyük’te 890 kurs açılmış. Yine aynı şekilde beslenme dostu okullar projesinde Bilecik’ten 1, Söğüt’ten 1, Bozüyük’ten ise 7 okul ödüle layık görülmüş. Sizleri alkışlıyorum. Hatta vali yardımcımız bile ’keşke bu töreni Bozüyük’te yapmış olsaydık, arkadaşları en azından yormamış olurduk’ dedi. Farkınız fark ediliyor. Güzel bir ekip, destek mükemmel dolayısıyla başarı da arkasından geliyor. İnşallah bundan sonra tatlı bir rekabet olacak ve bu tatlı rekabetin farkını hep birlikte göreceğiz. Sayın başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum. Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman yanınızdayız. Biz de sizden aldığımız bu destekle gençlerimizi geleceğe hazırlayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise, geleceğin en temel mimarları olan gençlerin eğitimi noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Başkanı Fatih Bakıcı yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Bizler geleceğimizin en temel mimarları olan gençlerimizin eğitimi noktasında ilçe milli eğitim müdürlüğümüze her ortamda destek vermeye çalışıyoruz. Ben daha önceki yıllardaki eğitim sisteminin mağdurlarından biriyim. Gençlerimizin böyle mağduriyetler yaşamaması için eğitim olanakları ve ortamlarından gerektiği şekilde faydalanmaları için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu ülke de çok daha iyi seviyede başarılı öğrenciler yetiştirelim. Onlar bizi her alanda en iyi şekilde temsil edecek ve ilçemizin tanıtımını yapacaklardır. Bu başarıyı sağlayabilirsek bize de bu başarının hazzını ve gururunu yaşamak düşecektir."

Konuşmaların ardından Bozüyük Belediye Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Belediye Başkan yardımcıları, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.