Bilecik’in Bozüyük ilçesi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu’nda Global Girişimcilik Haftası kapsamında girişimcilik semineri verildi.

Seminere konuşmacı olarak Bilecik Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fikret Karaçalı, Başkan Yardımcıları Mecit Kuruoğlu ve Fatih Öztürk katıldı. Seminerde ilk olarak Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Yurdakul tarafından açılış konuşması yapıldı. Yurdakul, konuşmasında, "Girişimcilik denilince ortaya genel olarak birçok kavram ortaya atılıyor. Girişimcilik kavramı ilk defa Ortaçağ da ortaya atılmış. Bu coğrafya o kadar kıymetli bir coğrafya ki girişimciliği batıdan değil aslında Anadolu coğrafyasından öğreniyoruz. Girişimcilik kavramı bu coğrafya da çok tezli bir kavram. Bir grup öğrencimizin Global Girişimcilik Haftasını kutlamak istemeleri sonrasında okul içi bir etkinlik olan bu program, birden yapılan sponsorluk ve bilboard çalışmaları ile tüm ilçeye yayılmış oldu. Bu tarz oluşumlar iyi tarafından bakıldığında öğrencinin kendisine iyi şeyler kazandırır. Bugün buraya gelen misafirlerimiz de onun birer göstergesidir. Dediğim gibi bu tamamen bir öğrenci etkinliği ben de detaylarını burada konuklarımızdan öğreneceğim. Başta Tufan hocamız olmak üzere Dış Ticaret öğrencileri ve mesleki eğitim öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından Dış Ticaret öğrencileri tarafından hazırlanan slayt gösterisi izlendi. Devamında Bilecik Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fikret Karaçalı, yardımcıları Mecit Kuruoğlu ve Fatih Öztürk’ün konuşmalarına geçildi.

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fikret Karaçalı, kurulun amacı ve faaliyetlerinden bahsetti. Karaçalı konuşmasında, "Biz Bilecik ve Bozüyük olarak odalarımızdan güç alarak siz gençlere biz rol model olarak bu faaliyetlerde bulunmamız gerektiğini düşündük. Girişimciliğin ne olduğunu bu yıl üniversitemizde düzenlenen böyle bir etkinlikte duyurmuş olduk. Bu tür panellerle siz gençleri motive etmek ve hayata bir an önce adım atmanızı sağlamak için bu yola koyulduk" dedi.

Karaçalı, kendisini ve şirketini tanıtarak şirketinin bu günlere nasıl geldiğini anlattı. Öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Daha sonra Mecit Kuruoğlu ve Fatih Öztürk kendilerini tanıtarak hayat hikâyelerinden kesitler sundular.

Panelde son olarak konuşmaların ardından öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.