Bilecik’in Bozüyük ilçesi Yeşilkent Mahallesinde düzenlenen törenle Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu binasının temeli atıldı. Törende konuşan Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bozüyük’te üniversitenin gecikmesinin paralel yapının ürünü olduğunu söyledi.

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. Törende ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, göreve geldikleri ilk günden itibaren hizmetlerini hiçbir siyasi ayrım gözetmeden en iyisini yapmak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Bakıcı, "Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hizmetlerimizi hiçbir siyasi ayrım gözetmeden en iyisini yapmak amacıyla gerçekleştirmeye çalıştık. “Siyaset aracı yapılan hizmetler kalıcı” düşüncesi ile hayır dualarınızı alabilmek ve yaptığımız kalıcı hizmetlerle ardımızda hoş bir seda bırakabilmek amacıyla da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz 1,5-2 yıllık süre içerisinde Bozüyük değişen ve gelişen çehresiyle herkes tarafından fark edilir bir hale gelirken, ilçemiz yaptığımız yeni yatırımlarla güzel bir ivme yakaladı. İnşallah üniversitemizde bu ivmenin ve gelişimin en önemli kilometre taşlarından biri olacak. Biz sadece bu günün şehrine, bugünün insanına karşı sorumlu değiliz. Bizler bu günden yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Belediyecilik diğerleri için makam vesilesi olabilir. Bizim nazarımızda sadece millete hizmetkârlıktır, şehre olan aşktır. Bizim siyaset anlayışımız sizlere hizmet etmek, gönül almak ve eserler bırakabilmek. Bu amaçla çıktığımız yolda eğitime destek olmak konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Eğitimin kalkınmayı başlatan ve hızlandıran faktörlerden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Her işin başı muhakkak eğitim. Ülkede iyi bir aile ve okul eğitimi varsa kalkınmayı buralarda yetişen çocuklar gerçekleştirir. Şehirler ve bölgeler kalkınmadan, bir ülke kalkınmış sayılmaz. İşte bu noktada üniversitelerin önemi ve kalkınmaya etkisi ortaya çıkacaktır" dedi.

Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun 4 katlı yapılandırılarak toplam kullanım alanının 6 bin metrekare olmasının planlandığını ifade eden Bakacı, "Ben özellikle ülkemizin geleceğine ışık tutacak bu yapının hafriyatında gönüllü olarak çalışan, yaptıkları iş karşılığında tek bir kuruş bile talep etmeyen tüm hafriyat firmalarımıza teşekkür ediyorum. Biz birlik ve beraberlik içerisinde çıktığımız bu kutlu yolda Bozüyüğümüzün geleceği için, gençlerimizin geleceği için kenetlendik, birlik olduk ve bu gün üniversitemizin temelini atarak inşaatına başlıyoruz. Rabbim inşallah yine birlik ve beraberlik içerisinde, kazasız belasız tamamlamayı ve hizmete sunmayı nasip etsin" dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan ise Bozüyük adına geç kalmış olmanın bir hüznüyle bu töreni yaşadıklarını anlatarak, "Bu konuda Bozüyük adına elimize çok fırsat geçti, ama o fırsatları hayata geçiremedik. Bizim hesaplarımıza göre Bozüyük’te 3 binden fazla fakülte öğrencisi olabilecekken olamadı. Bunu telafi etmek için hızlı hareket etmek zorundayız. Bozüyük lojistik anlamda ülkemizin en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesi. Eğer bunu değerlendiremezsek bunun vebalini, hesabını bizden sorarlar. Burada açtığımız okul fonksiyon olarak bir fakülte. Yeni kanun çıkarsa bu okulun adı fakülte olacak. Bozüyüklülerin bunu bu şekilde bilmelerini istiyorum. Bunun yanında çok maharetli ve dinamik yüksekokullarından biri de Bozüyük’te bulunuyor. Hüznünü yaşadığım bir diğer konuda tam 20 yıldır burada tekel binalarında eğitime öğretime devam ediyor olmaktır. Bundan dolayı Bozüyüklülerin de biraz üzülmesi lazım" diye konuştu.

Milletvekili Bahattin Şeker ise, "Burada kuruluş ve kurtuluşa eşiklik etmiş bu ilimizde çok genç kardeşlerimiz, cefakar, bilinçli gençlerimiz çok değerli hocalarımızın gayretleri ile Türkiye’nin gelecek kadrolarını kuracaklar. Son günlerde yaşananlardan cahillik ve cehaletin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İnşallah eğitim kurumlarımız çoğaldıkça Türkiye’miz ve bölgemizin önü açılacak. Sanayici arkadaşlarımız her zaman Bozüyük’e yardımcı olmuştur. Bundan sonra da olacaklarına inanıyorum. Bu eserin buraya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye belirtti.

Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz da, "Bu aşamaya kolay gelinmedi. Biz belki bu töreni 4 sene önce yapabilirdik. Mevcut Yüksekokulun yer aldığı alanı genişleterek kampüs alanı yapmak istedik. Bu konuda özelleştirme dairesindeki arkadaşlarla görüştük. Karşı taraf yer sahibi şirket ile görüştük. Talebimiz doğrultusunda ihaleye çıkıldı. İşte burada kendi menfaatlerini Bozüyük ve ülke menfaatleri önünde gören grup düşük bedelle belirlenmiş olan bu alanın üzerine çöktüler. Bozüyük’te üniversite anlamında paralel yapının Bozüyük’e kazığını, zararını arıyorsanız 4 yıl kaybettik. Bozüyük’ün bunu bilmesi ve bu insanları tanıması lazım. Bozüyük’ün üniversite konusunda 4 yıl kaybetmesinin altında ki gerçek budur. İş başa düştü ve Bozüyük’te ki iş adamları ve önde gelenlerden bir fayda göremedik. İnşallah umarız ki bundan sonra görürüz. İnşallah biz burayı bitireceğiz. Ama özellikle bundan sonra işletmelerimizden katkı bekliyoruz. Burada açılan bölümlerimiz özellikle seçilmiş ve sanayicilerimizi bire bir ilgilendiren bölümlerdir. Şu anda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesini diğer illerdeki üniversiteler ile karşılaştırdığımız zaman alt yapı eğitim ve akademik noktada Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 10 yıl fark atmış durumdadır. İşimiz bundan sonra daha yeni başlıyor. İnanıyorum ki önümüzde ki 30 yıllık zaman zarfından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Türkiye’de Ortadoğu’da, Balkanlar’da ve Türk Cumhuriyet’lerinde bu üniversitemiz eğitimiyle alt yapısıyla adından söz ettirecektir" dedi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise konuşmasında, insana yapılan yatırım en önemli yatırım olduğunu belirtti. Vali Nayir, "Yarınlarımıza güvenli bakabilmek için eğitilmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Bilecik’imiz açılacak olan bu okulumuz öğrencilerinden bir yandan ekonomik ve sosyal hayat olarak istifade edecek. Bir yandan da bize emanet edilen bu çocukların kuruluş ve kurtuluş şehri olan Bilecik’imizin tarihi ve kültürel atmosferinden etkilenerek ihtiyacımız olan o güzel mümtaz gençliği oluşturma da ilçemizin de faydası olacağına inanıyoruz. Hem siyesi hem bürokratik olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde protokol mensupları tarafından butona basılarak Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu binasının temeli atıldı.