Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

Kaymakam Köksal Şakalar başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Jandarma Komutanlığı Temsilcisi ve kurul üyeleri katıldı. Toplantıda ilçe stadının son durumuyla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner bilgi verdi. Güner, "Bozüyük ilçe stadı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından 3 Eylül tarihinde yapılan performans analizi sonrasında yapının kullanım ve can güvenliği performansını sağlamadığı gerekçesi ile yapının spor tesisi olarak kullanılmasının sakıncalı olduğu belirtilmiş. Stadın tamamını kapsayan ve stadın kullanılmasının sakıncalı olduğunu belirten bir rapor verilmiş. 14 Ekim tarihinde verilen ikinci raporda ise analiz çalışmalarının sadece betonarme tribünde yapıldığı betonarme tribün, tribün altı ana bina ve tribün altı soyunma odaları kullanılmadan oyun alanının kale arkasındaki portatif tribün ve normal portatif tribünün müsabakalarda kullanılmasında bir sakında görülmemiştir" dedi.

Yapılan görüşmeler sonrasında Kaymakam Köksal Şakalar, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün raporu değiştiğine göre o zaman bu konuda bir mani yok. Rapora göre betonarme tribün, tribün altı ana bina ve tribün altı soyunma odaları kullanılmadan oyun alanının kale arkasındaki portatif tribün ve normal portatif tribünün kullanılmasında bir sıkıntı yoksa kararımızı bu yönde alabiliriz" ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından İlçe Spor Güvenlik Kurulu da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin yeni raporu doğrultusunda Bozüyük şehir stadının A girişinin sağında yer alan kullanılmayan müştemilat bölümünün Bozüyük Belediye Başkanlığınca soyunma odası haline getirilerek oyun alanı (çim saha) ve kale arkası portatif tribünün kullanılması şartıyla Vitraspor’un karşılaşmalarını bu saha oynamasına karar verdi.