Bilecik’te başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Bilecik Bozüyük karayolu bir TIR’ın buzlanma sebebiyle kayması sonucunda yaklaşık 5 saattir trafiğe kapalı kalırken, yol büyük uğraşlar sonucu trafiğe açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Bilecik il genelinde şiddetini iyice arttıran kar yağışı trafiği olumsuz yönde etkilerken, D-100 karayolu buzlanma ve bir TIR’ın kayması neticesinde yaklaşık 5 saattir trafiğe kapalı kaldıktan sonra, trafiğe açıldı. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekiplerinin telsiz anonsundan geçtikleri konuşmada, Bilecik-Bozüyük karayolunun kapalı olduğunu ve konvoyun ise Bilecik merkez Başköy mevkisine kadar 7 kilometrelik konvoy oluşturduğunu belirttiler. Trafiğin yaklaşık 5 saattir kapalı olmasından dolayı yolcu otobüsleri, il ve ilçelerdeki yolcuları taşıyan minibüsler saatlerce yollarda kaldı.

Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ormancıoğlu konu hakkında yaptığı açıklamada, trafiğin yaklaşık 5 saattir Bozüyük istikametine kapalı olduğunu belirterek, "Yollar kapalı olduğu için Bilecik’ten müdahale yapamadılar. Bozüyük’ten gelen 3 adet kepçe ile yapılan müdahale sonucu yol trafiğe açıldı. Buradaki sorun TIR’ların kaymasından dolayı kaynaklanan sıkıntı vardı. Otobüs, minibüs ve otomobil gibi araçlara geçiş izni veriyoruz. Büyük araçları şu an için olası bir kazaya karşı Bozüyük istikametine göndermiyoruz. Bozüyük’ten Bilecik istikametine bir sıkıntı yok, sıkıntı Şelale rampları ile tünele kadar olan 1 kilometrelik alanda vardı, şu an için trafik işliyor tuzlama ve yol açma çalışmaları da başladı" dedi.