Bozüyük Pazaryerililer Derneği Başkanı Ali Şahinoğlu, Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bozüyük Kent Konseyi’ni ziyaret etti.

Yaklaşık 20 kişi ile ziyarete gelen dernek üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu ile Yürütme Kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Bozüyük Kent Konseyinin yeni oluşturulan Kent Konseyi çalışma ofisinde gerçekleşen ziyarette, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Kent Konseyi Başkan Vekili Mustafa Akış, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Mehmet Doğan Tunç, Kahri İnci ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Levent Tokmak hazır bulundular.

Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, dernek yetkililerine konseyin kuruluşu ile alakalı aşamaları anlattı. Tekelioğlu “Bozüyük Kent Konseyi kent halkı ile yerel yönetimler arasında köprü vazifesi görürler. Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Bozüyük kentini temsil eden tüm kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere, mahalle sakinlerinin kısacası Bozüyük’te yaşayan insanların yaşam seviyelerini artırmak, görülen ya da yaşanan aksaklıkları ilgili kurum ve kuruluşlara ileten bir yapıdır. Kısacası Bozüyük sevdalısı olan tüm insanların gözü ve kulağıdır. Her hangi bir siyasi görüşün yanında olmadan, doğruyu, güzeli seslendirme ve çözüm üretme yönünde gayret gösterecektir. Benim istirhamım tüm kurum ve kuruluşların bu oluşuma duyarsız kalmamasıdır. Oluşturacağımız meclislerle her kesimin düşüncelerine tercüman olmamız için katılmalarını istiyoruz. Bizleri ziyaret etme nezaketini gösterdiğiniz için başta Dernek Başkanı Ali Şahinoğlu’na, Başkan Yardımcısı Mecit Çakır’a, dernek yönetim kurulunda görev alan arkadaşlara, üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bilhassa Bozüyük Pazaryerililer Derneğinin kuruluşunda büyük emekleri olan Mehmet Şahinoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Benim yanımda olan ve desteğini esirgemeyen Yürütme Kurulu üyelerine ve Kent Konseyi Genel Sekreterine teşekkür ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Başkan Vekili Mustafa Akış, Çocuk Meclisleri başta olmak üzere, Kadın ve Engelliler meclislerinin yapılanması ile ilgili bilgiler verdi. Mustafa Akış “Çocuklarımızın ve gençlerimizin küçük yaşta söz sahibi olma, seçme ve seçilme haklarının bilincini oluşturulması için okullarımızın her sınıfından demokratik usullerle yapılacak seçimler sonucu çocuk ve gençlik meclislerini oluşturacağız. Meclisleri her kesimden temsil edebilecek kişilerden oluşmasına özen göstereceğiz. Derneklerimiz başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Levent Tokmak ise yaptığı kısa konuşmada, Bozüyük Pazaryerililer Derneğinin ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tokmak “Kent Konseyi olarak tarafsız bir şekilde Bozüyük’ün gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Programın sonunda sohbet ve ikram yapıldı. Dernek yetkilileri gösterilen misafirperverlikten dolayı Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerine teşekkür etti.