Kosova’nın Suhareke kentinden gelen Belediye Başkanı Asllanaj ve beraberindeki heyet, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.

Vali Nayir, Suhareke Belediye Başkanı Sali Asllanaj ve Meclis Başkanı Refki Gage ile iş adamlarını kabulünde, merkezi ve yerel yönetim ile Bilecik’in coğrafi yapısı hakkında bilgi verdi. Kosova’yla Türkiye’nin hayata bakışlarının birbirine yakın olduğunu ifade eden Vali Nayir, "Avrupa’nın en genç ve yeni ülkesi Kosova’nın hayattan önemli beklentileri var. Bu tür ilişkilere de ihtiyacı var. İki ülke arasındaki potansiyel önemli bir potansiyel. İki ülkenin dostluğunu, tarihi ve kültürel yapısını kullanmamız lazım. İlişkiler bu tür ziyaretlerle gelişiyor. Bilecik’in, tarımdaki zenginliğinin yanında sanayi zenginliği de var. 300’e yakın sanayi tesisi bulunuyor ve ağırlıklı olarak toprak sanayisi ön planda. Bunun yanında önemli mermer kaynakları var. Büyük merkezlere ve limanlara yakınlığı Bilecik sanayisinin gelişmesinde önemli bir yer tutmuştur. Üretilen ürünlerin çoğunluğu Avrupa’ya ihraç edilmektedir. Dolayısıyla sanayicilerimiz Avrupa’yla olan ilişkilerini geliştirmeye çalışıyorlar" dedi.

Belediye Başkanı Asllanaj da Vali Nayir’in kabulünden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Kosovalı işadamlarının Türkiyeli iş adamlarıyla anlaşma yapmak istediğini söyledi.

Vali Nayir, günün ziyaret anısına beraber Başkan Asllanaj ve beraberindekilerle fotoğraf çektirdikten sonra Bilecik’i tanıtıcı çeşitli hediyeler takdim etti.