Bilecik’in ormanlık alanlarında doğal olarak kendiliğinden yetişen ve yöre insanı tarafından lezzeti nedeniyle rağbet gören mantarlar, köylüler tarafından toplanarak pazara getirilerek satışa sunuldu.

İlkbaharla yağmurlarından sonra çıkmaya başlayan mantarlar pazar tezgahlarında satışa sunuldu. Mantar çeşitleri, Bilecikli çiftçiler için önemli gelir kapısı oluşturuyor. Yöre mutfağında da önemli bir yeri bulunan mantarlar, pazarlarda alıcısını bekliyor.

Ormanlık alanlarda topladığı mantarlarını pazarda satan Deresakarı köyündeki çiftçi Selçuk Karagöz, bu sayede kendisine ek gelir sağladığını söyledi. Karagöz, “Ormanda yürüyerek mantar topluyorum. Bu benim için bir gelir kaynağı. Topladığım mantarları satarak evimin ihtiyacını karşılıyorum. Genelde topladığımız mantarlar Kanlıca, Püsküllü ve Gaygıca mantar türleridir. Bunun kızartması, kavurması güzel oluyor. Faydaları da zaten saymakla bitmez. Gaygıca türü mantarı kilosu 10 liradan, Kanlıca ve Püsküllü mantarı ise 3 liradan satıyoruz” diye konuştu.