Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 11 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan ve geleneksel hale gelen Metristepe yürüyüşü ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bozüyük Kent Konseyi çalışma ofisinde gerçekleştirilen toplantıya Tertip Komitesi üyeleri katıldı. Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu başkanlığındaki toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, Akut Temsilcileri Serdar Çaldemir, Berkan Akagündüz, Onur Gel, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi Bedri Öztürk katıldı. Toplantıda bugüne kadar devam eden ve 11 Ocak 2015 tarihinde yapılacak Metristepe yürüyüşleri ile alakalı görüş alış verişinde bulunuldu. Bu zamana kadar Akut’un öncülük ettiği ve Belediye Başkanlığının, Ticaret ve Sanayi Odasının, ayrıca sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin destek verdiği yürüyüşün, ulusal niteliğe kavuşması için çalışmaların gözden geçirildiği toplantıda yapılabilecek etkinlikler belirlendi. Metristepe yürüyüşü ile ilgili bilgilendirme toplantısı 20 Aralık 2015 tarihinde belediye Kültür Merkezi salonunda yapılacak. Toplantıya ilçede faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları davet edilecek olup, yürüyüş hakkında görüş ve düşünceleri alınacak.

Bugünkü toplantıda görev bölümü ve temin edilecek malzemelerle ilgili olarak paylaşım yapıldı. Metristepe yürüyüşüne bağlı olarak 3-4 Ocak 2015 tarihlerinde resim sergisi açılacak, düzenlenecek olan bir programla Metristepe konulu kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verilecek.