Bilecik’in Bozüyük ilçesi Mehmet Akif Ersoy İlk/Ortaokulunda okul, veli ve öğrenci işbirliği ile örnek bir birliktelik oluşturularak aşure etkinliği düzenlendi.

Aşurenin malzemeleri öğrenci velileri tarafından karşılanırken, yapımı ise aşçılar tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık bin 500 kişilik aşure okul bahçesinde kurulan stant yardımıyla yine veliler tarafından öğrencilere ve öğrenci velilerine dağıtıldı. Öğrenciler yağmura rağmen aşure alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

Okul Müdür Vekili Semih Yıldırım Akar "Muharrem ayı dolayısıyla okul, veli ve öğrenci işbirliği ile örnek bir birliktelik oluşturularak aşure etkinliği düzenleyelim istedik. Komşu okulumuz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, kendi okulumuzun öğrencileri ve velileri olmak üzere bin 500 kişiye aşure ikramında bulunduk. Yağışlı havaya rağmen güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen öğretmen, veli ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Aşure etkinliğine Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, Belediye meclis üyesi Sinan Urhal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.