Osmaneli Ziraat Odası ile Bilecik TÜVTÜRK tarafından Osmaneli’nin 27 köyündeki çiftçilerin traktörlerinin fenni muayeneleri tamamlanıyor.

Muayene konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, son zamanlarda yaşanan traktör kazalarından dolayı çiftçilerden traktörlerinin fenni muayenelerini yaptırmaları konusunda ricada bulundu. Traktör kazaları sonrasında yaşanan evrak eksikliklerinden dolayı vatandaşların sıkıntı çektiğini ifade eden Ünver, çiftçilere yardımcı olabilmek için harekete geçtiklerini söyledi. Ünver, “Bundan 3 ay önce TÜVTÜRK müdürü ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kendileri de bizlere; ‘Sizde ne kadar traktörün fenni muayenesinin geçmiş olduğunu bildirirseniz yardımcı olmaya çalışırız’ dediler. Köylerin ayağına giderek fenni muayenelerini gerçekleştiriyoruz. Birçok traktörün fenni muayenesinin geçtiğini tespit ettik ve bunları kendilerine götürdük. Kendileri de bunları Ulaştırma Bakanlığı’na ilettiler. Neticesinde ısrarlı takibimizin sonucunda bunu başarmış olduk ve bugün buradayız. Bu çalışmadaki amacımız fenni muayenesiz traktör kalmayıncaya kadar devam etmek. İnşallah çiftçilerimiz bu torba yasasından faydalanarak fenni muayenelerini yaptırırlar” diye konuştu.

Torba yasasında yer alan kolaylıklar hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Ünver, şöyle devam etti:

"Örneğin bir traktör fenni muayenesini 20 sene yaptırmadıysa 2005’ten öncesi iptal oluyordu, 2005’ten bugüne kadar olan fiyatını devlet alıyordu. Ben 2005’i baz alarak söylediğimde 580 TL olan bir borcu bugün 150 TL’ye torba yasa ile kapatmış oluyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj sağladı, bir taşla iki kuşu vurmuş oluyoruz. Ben Ziraat Odası Başkanı olarak başka bir iş yapan bir başkan değilim, sadece Ziraat Odası için ve çiftçilerimiz nasıl faydalı olabilirim diye çalışan bir başkanım. Traktörlerimizi hareketli trafikte çalışan birer araç olarak görelim. Traktörün sigortası olabilir ama fenni muayenesi olmadığı zaman hiçbir sigortadan veya herhangi bir yerden hak talep edemiyorsunuz. Artık biz bu işleri de önemsiyoruz. Çiftçimizi bilgilendirmek, eğitmek, hiçbir yerde mağdur olmamaları, eksik kalmamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda bize yardımcı olan Bilecik TÜVTÜRK müdürüne, personeline ve köy muhtarlarımıza yapmış oldukları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

KAÇIRILMAYACAK BİR FIRSAT

Medetli Köy Muhtarı Mustafa Öztürk ise, “Bugün köyümüze gelerek bu fırsatı bizlere verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bütün tarım ve ziraat ile uğraşan çiftçilerimiz için bu kaçınılmaz bir fırsattı. Bunun düzenli olarak gerçekleştirilmesini diliyoruz. Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver’ ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.