Osmaneli’deki kadın çiftçiler için, Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği" kursunun ikincisi başladı.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Tüysüz, eğitim verilen sınıfa giderek kursu yerinde incelediler. Sohbet ettikleri kursiyerler, bu tür kurslardan çok memnun olduklarını belirterek, "Çiftçiliği bilinçli yapacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Bizden önceki kurs alan arkadaşlarımızla konuştuk, onlar çok memnun olduklarını söylediler. Biz de bir gurup arkadaş toplanarak Ziraat Odasına giderek örtü altı sebzeciliğin kursunun verilmesi için rica ettik. Başkan Ünver konuyla ilgileneceklerini söyledi ve sonunda kursunuz başladı. Kursumuzun başlamasında emeği geçen ve bize kurs veren hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dediler

Açılan kurslar hakkında bilgiler veren Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ünver ise, kursların, çiftçilerin tarımsal konulardaki bilgi eksiklerinin giderilmesi ve ürün rekoltelerinin daha fazla arttırılması için düzenlendiğini kaydetti. Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile Eğitim Hizmetleri Protokolü gereği kursun açıldığını dile getiren Ünver, “Bu kurslara çiftçilerimizin yoğun talepleri olmuştur. Kurs sonunda hak kazanan çiftçilere sertifikaları verilecektir” dedi.