Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, göreve yeni başlayan Pazaryeri Kaymakam Vekili Kadir Apaydın’ı makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette, Pazaryeri ilçesindeki görevlerinden dolayı Kaymakam Vekili Apaydın’a hayırlı olsun dileklerinde bulunan İl Müdürü Yıldız, “Pazaryeri ilçesinin kendine özgü ürünleri ile öne çıkıyor. Ülkemizde yetiştiricilik alanı tek olan, ilçemizde karakteristik olarak yetiştiriciliği yapılan, ilaç sanayisinde, bira yapımı, ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılan şerbetçiotu ilçe tarımında önemli bir yer tutuyor. Bunun yanında 2013 yılında yapılan 2014 yılında uygulamaya konulan projeyle çilek, ilçe tarımına yeni bir ürün olarak kazandırdık. Pazaryeri İlçemizin çehresini değiştirebilecek nitelikte bir proje olan 2013 yılında hazırlanan “Malçlı Çilek Bahçesi Projesi”nin bu gün hayata geçirilmesiyle çiftçilerimize birer dekarlık tesis edilmek üzere toplamda 21 dekarlık malçlı çilek bahçesinin ilçemize kazandırdık. İlçemizde kurulan çilek bahçelerinin ilçemiz çiftçileri için yeni bir üretim alanı olduğu, bu projeler ile ilçemiz çiftçilerinin gelir ve refah seviyelerinin arttıracağız” dedi.

Kaymakam Vekili Apaydın ise; tarımın gelişimi için bu projelerin önemli olduğunu ve sahip çıkılmasını gerektiğini belirterek yapılan ziyaretten memnun kaldığını kaydederek yeni görevin İl Müdürü Yıldız’a hayırlı olmasını diledi. Yıldız da Kaymakam Vekili Apaydın’a İl Müdürlüğü anısına hediye takdim etti.