Bilecik’in Pelitözü Köyü’nde bulunan Gölpark mesire alanı ,Bilecik Belediyesi’ne devredildi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Pelitözü Gölpark’ın önce İl Genel Meclisi tarafından daha sonra ise Belediye Meclisi tarafından Bilecik Belediyesi’ne devredildiği ifade edildi. Başkan Yağcı, Pelitözü Gölpark’ı, halkı için her yönüyle daha verimli bir mekan haline getireceklerini belirttiği açıklamada şu ifadelere de yer verdi:

’’İl Genel Meclisimiz, Pelitözü Gölpark’ın, Bilecik Belediyesi’ne devrine ilişkin bir karar almışlar. Öncelikle bu kararın tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. 2004 yılında göreve geldiğimizde Bilecik Belediyesi olarak Pelitözü Gölpark’a ilişkin güzel çalışmalarımız vardı. Ancak o zaman bazı nedenlerden dolayı bu yatırımları gerçekleştirmek nasip olmadı. Bunun üzerine vatandaşlarımızın nefes alabileceği, dinlenebileceği, güzel zamanlar geçirebileceği bir mekan olan Kent Ormanı’nı hizmete açtık. Halkımızın bu anlamdaki rekreasyon ihtiyacını bu şekilde giderdik. Aynı şekilde 2009 seçim programımız içerisinde yine Pelitözü Gölpark vardı ve 2009 yılından sonra da İl Genel Meclisi, kalkınma ajansından belirgin bir kaynak alarak, burada birlik içerisinde belirgin düzenlemeler yaptık. Biz de Bilecik Belediyesi olarak kendi gördüğümüz eksiklikleri giderdik. Çocuk parkı gibi, çevre düzenlemeleri gibi, açık hava tiyatrosu gibi ve temizlik ile çöp toplama işlemlerin yapılması noktasında katkı sağladık."

’’VATANDAŞLARIMIZ, GÖLPARK’TAN DAHA ÇOK FAYDALANACAK’’

Pelitözü Gölpark’a yeni hizmet ve yeni projeler gerçekleştirileceğini kaydeden Yağcı, "Bilecik Belediyesi olarak Gölpark’ta gerçekleştirilecek olan projeler noktasında belediyemiz daha aktif ve verimli olur diye düşünüyoruz. Aynı şekilde İl Özel İdaresi’nin bu anlamda olanakları daha sınırlı. Diğer yandan burada yapacağımız yatırımlarla halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmetin verileceğini öngörüyoruz. Bilecik Belediyesi olarak bütün bu noktaları düşünerek, böyle bir talepte bulunduk. İl Genel Meclisi’nin de bu yönde Pelitözü Gölpark’ın Bilecik Belediyesi’ne devrine ilişkin bir karar aldılar. Biz de burayı önümüzdeki süreç içerisinde her yönüyle geliştirerek, halkımıza daha güzel piknik ve mesire alanları oluşturup daha rahat bir mekan haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.