Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen “Ekmek israfının önlenmesi, israfa neden olan kayıpların önüne geçilmesi” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Bilecikli öğrenciler ödüllendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ekmek israfının bugünkü parasal karşılığının, ülkenin un ihracatından elde ettiği bir yıllık gelire eşdeğer olarak 1,5 milyar TL olduğu ve Türkiye’nin dünya sıralamasında ilk sıralarda bulunduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu üzücü sonuçlar; ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin ivedilikle alınmasını gerekli kılmış, bu doğrultuda hükümetimizce geçtiğimiz aylarda “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” başlatılmıştır. Kampanya ile israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması, israfın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve tam buğday ekmeği tüketiminin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır” diye belirtildi.

Açıkmlamada, bu kapsamlarda yapılan yarışmalar sonucunda il genelinde dereceye giren her kategoride birinci, ikinci ve üçüncü öğrencinin, düzenlenen törenle İl Müdürü İsmail Altınkaynak tarafından ödüllendirildiği belirtildi.