Bilecik Söğüt Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği” ile ilgili protokol imzalandı.

Söğüt Belediye Başkanlığında yapılan protokole, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, TSE Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Yazar, TSE Eskişehir Bölge Müdürü İsmail Kaynarca, Bilecik Bilim Sanayi İl Müdürü Hüseyin Bingül ve kurum amirlerİ katıldı. Konu hakkında açıklama yapan Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 18 Aralık 2008 tarih ve 27058 sayılı resmi gazetede yayımlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği” ile 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan “Asansör Bakım ve İşletme yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair yönetmelik” gereği bu protokolü imzaladıklarını belirtti. Aydoğdu, “Söğüt İlçemizde bulunan asansörlerin yıllık bakım ve kontrolleri, 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren TSE ile Söğüt Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereğince TSE tarafından yapılacak. Çünkü Türk Standartları Enstitüsü’nün iş almak veya müşteri kazanmak gibi bir gayesi bir hedefi olamayacaktır. TSE olaya hizmet ve insan sağlığı açısından bakacağı için dedik ki, Söğüt ilçemizi TSE teslim edelim. Bugün atmış olduğumuz bu imzalar ile de bu işbirliğini TSE ile Söğüt Belediyesi arasında gerçekleştirmiş olduk hayırlı uğurlu olsun” dedi.

TSE Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Yazar ise; kurumları ve Söğüt Belediyesi tarafından yapılan protokol ile yapmış oldukları hizmetlerden sadece bir tanesi olan asansörlerin kontrolü ve muayenesi gerçekten son zamanlarda ortaya çıkan kazalarla beraber iyice önem arz ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Bu noktada Söğüt Belediyemiz de olduğu gibi diğer Belediyelerimizde de yoğun bir şekilde kurumumuza gerekli kontrollerin yapılması için talepler gelmekte biz de bunları karşılamak adına seferber olmaktayız. Kurumumuzun ehliyetinin, riyakatinin olduğu bir alan rahatlıkla yani hani derler ya işi ehline teslim etmek gerekir. Şuanda emanetin ehline teslim edildiği bir imza atmış bulunuyoruz. İnşallah bizde bu emaneti başkanımızın burada başkanlığını yaptığı halkımızın apartmanlarında kullandığı asansörlerin en güvenli şekilde herhangi bir problemle karşılaşıldığında kendilerinin binmemesi gerekli düzenlemelerin yapıldıktan sonra bunun bakımı yapıldıktan sonra yeşil etiketleri konulduktan sonra binmesi şeklinde incelemelerini yapıp teslim edeceğiz ve inşallah herhangi bir kazaya meydan vermeden güzel bir şekilde bu modern imkanları kullanmış olacağız. Ben kendilerine gerçekten böyle ehliyeti olan bir kurumu Devletimizin bir kurumunu tercih ettiği için ecdadımızın şehri olan bu güzel beldenin belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve TSE Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Yazar arasında protokol imzalandı.