Türkiye Basketbol 3. Lig (TB3L) A grubu 8. hafta mücadelesinde Bilecik Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde kaybetti.

Bilecik Atatürk Spor Salonunda oynanan müsabakada Bilecik Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde 68 Aksaray Belediyespora kaybederek 12 takımlı grupta 9 puanla 11.sıradaki yerini korudu. Maça iyi başlayan Bilecik Belediyespor Özer Başsezgin’in bulduğu arka arakaya 3 kere bulduğu 3 ‘lükle durumu 12-2 getirdi. Bu skordan sonra 68 Aksaray Belediyespor Baş antrenörü Emin Soyak bir mola aldı. Aldığı mola sonrası toparlanan 68 Aksaray ilk peridoyu 22-17 geride kapattı. İkinci periyoda daha iyi başlayan 68 Aksaray Belediyespor Sinan Eid ile bulduğu sayılara, Bilecik Belediyespor İbrahim Beyazıt ile karşılık vermesine rağmen ilk yarı ikinci periyot 30-32 68 Aksaray Belediyespor üstünlüğü ile geçildi. Üçüncü periyota maç kazanama stresini üstünden atamayan Bilecik Belediyespor yaptığı çok basit bireysel hatalar sonucu üçüncü peridoyu 40-45 geride geçti. Son periyodik taraftar baskısını arkasına alan Bilecik Belediyespor aradaki farkı 2 sayıya kadar indirmesi üzerine Volkan Mehmet Saday ve Egemen Arıkan ile hep 3’lük atış denemeleri be bu atışlardan sonuç alamamaları sebebiyle maçı 59-62 kaybetti.

Maç sonunda Bilecik Belediyespor Baş Antrenörü Yeşer Karabulut, 68 Aksaray Belediyespor basın açıklamasına katılmazken takım oyuncusu İbrahim Beyazıt, maçın kendileri tarafından iyi başladığı belirterek, “Güzel savunma yaptık öncelikle. Bizim beklediğimiz gibi ortada gelişmeye başladı ortada olan bir maçtı. Yer yer yaptığımız hücum organizasyonu eksiklikleri, yer yer savunma zaafları ve maçın sonunda kazanabileceğimiz noktalarda yapamadığımız bazı hamleler nedeniyle bugün yerimizde kaybetmek. Üzgünüz hepimiz için avantaj Bilecik adına avantajlı bir galibiyet olacaktı kazansaydık. Bizim bir şekilde havamızı yakalamamız gerekiyordu. Çember altlarını buluyorduk. Pozisyon icabı ama hava yakalama açısından art arda gelen bir iki sayı üçlük değil sadece bu orta mesafede olabilir. Uzak mesafe şutlarla insanların yani oyuncuların formunu bulması açısından onları denedik. Bugün yer yer başarılı olduk özer ile birlikte ama genelinde pek başarılı olamadık” dedi.

68 Aksaray Belediyespor Baş Antrenörü Emin Soyak ise; öncelikler Bilecik halkına ve takımına göstermiş oldukları ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Basketbolun güzel yanının sahaya, tribünlere, yansıttıkları zaman güzelliğinden herkesin zevk alacağını belirterek, “Maçın değerlendirmesine gelince zor bir maç, iki takım açısından da zor. Kaybedene yazık olacak bir maçtı. Biz tabi ki kazandığımız için sevinçliyiz. Ama diğer takım adına da üzülüyoruz çünkü sahada sportmence güzel bir mücadele oldu. Bundan sonraki maçlarında Bilecik’e başarılar diliyoruz ve inşallah onlarda hak ettikleri yerde olurlar. Birlikte bu ligde mücadele etmeye devam ederiz inşallah. Bu basketbolun santranca benzer özelliğinden kaynaklanıyor. Yaptığınız hamlelerle veya yapamadığınız hamlelerle iki sayı ve üç sayıyla biten maçlarda maç kazanıyorsunuz veya kaybediyorsunuz ki yıllardır burada basketbol var. Bir de şu net bir şekilde görünüyor ki, maç yönetimi açısından kaybeden takıma yazık olacak bir yönetim var. Yani bu sefer biz şanslıydık, bundan galibiyetle çıktık ama biz sezon başından beri maçlarımıza dikkat ederseniz skorlar 7 sayı, 3 sayı, 5 sayıyla maç kaybediyoruz ve bunun gibi maçlar kaybediliyor. Tekrar söylüyorum eğer bu bir saygısızlık olarak Bilecik halkına algılandıysa özür dilerim ama bizim içimizde öyle bir şey yok. Bizde maç biter, dostluk baki kalır” dedi.

Müsabakayı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, Basketbol İl Temsilcisi Aziz Torun, Bilecik Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan ve çok sayıda taraftar izledi.