Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destek Polis Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Bilinçli Çocuk Güvenli Gençlik” projesi kapsamında “Kitap okuma” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünde yapılan ödül törenine, Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak katıldı.

Ödül töreni öncesi yaptıkları proje hakkında bilgi veren Bilecik İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünce "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan "Bilinçli Çocuk Güvenli Gençlik" projesiyle çocuk/genç ve ailelere yönelik toplam 12 ayrı faaliyet uygulamaya konulduğunu ve başarı ile tamamlandığı söyledi. Bu faaliyetler arasında yer alan "Kitap Okuma Yarışması" ile çocukların kitaba olan ilgilerinin ve kitap okuma alışkanlıklarının arttırılması olduğunu belirten Erdoğan, “Kitap okuyarak gelecekte yaratıcı, üretici çok yönlü düşünebilen ve bilimsel problem çözme gücü yüksek, etkili iletişim kurabilen, kendisi ve çevresiyle barış içinde yaşayabilen bir neslin yetişmesinin sağlanması amaçlanmıştır. 01-Haziran- 31 Kasım 2014 tarihleri arasında 6 ay süresince uygulanan "Kitap Okuma Yarışması" Proje ortağımız İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm ortaokullarda eğitim gören gönüllü katılımcı öğrencilerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı İl Halk Kütüphanesinde projeye katılarak almış oldukları kitapları okumuşlardır. Okudukları kitapların özetlerini çıkararak İl Halk Kütüphanesine teslim etmişlerdir. İl Halk Kütüphanesi başvuru, uygulama ve sonuç aşamasında birebir görev alarak projemize destek sağlamışlardır. Okumak bizim hem inancımızda, hem tarihimizde, hem de kültürümüzde vardır. O zaman bizlere düşen görev bu alışkanlığı teşvik etmek, yeniden insanımızı okuyan bireyler haline getirmektir. İl Merkezinde bulunan tüm ortaokul öğrencilerine yönelik olarak altı ay boyunca kayıtlı olarak en çok kitap okuyarak dereceye giren öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından, kitap okuma yarışmamızda 105 kitap okuyarak 1’inci olan Edebali Ortaokulu öğrencisi Ahmet Enes Özen’e, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru dizüstü bilgisayarı hediye etti. Yarışmada 57 kitap okuyarak ikinci olan Edebali Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Can Turan’a, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak tablet hediye etti. 36 kitap okuyarak yarışmada 3’üncü olan Malhun Hatun Ortaokulu öğrencisi Egemen Kabadayı’ya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy 26 Jant Dağ Bisikleti ve koruyucu ekipmanını hediye etti.

Hediye verme töreninin ardından Emniyet Müdürü Yardımcısı Zafer Erdoğan, Proje Ortaklarına ve katılımcılara teşekkür ederek tören sona erdi.