Bilecik Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TSRM) tedavi gören hastalara yönelik yılbaşı eğlencesi düzenlendi. Tedavi gören hastalar, düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlenerek moral depoladı.

Başhekim Op. Dr. M. Burak Öztop’un yalnız bırakmadığı hastalar, canlı müzik ve şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenirken unutulmaz anlar yaşadı. Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Öztop, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Hülya Turgut ve personeli, hastalar ile birlikte yeni yıl pastasını kesip eğlenceyi keyifle izledi. Başhekim Öztop, merkezde 1 psikiyatri uzmanı, 1 sosyal hizmet uzmanı, 3 psikolog ve 2 yardımcı sağlık personeli ile 141 kişiye hizmet verdiklerini kaydetti. Öztop, "Amacımız ruhsal sıkıntı yaşayan insanları topluma adapte etmektir. Yılbaşı etkinliği ile tedavi gören hastalarımıza moral vermeye çalıştık" dedi.

Toplum Ruh Sağlığı Uzman Doktoru Hülya Turgut ise, hastaların geride kalan bir yılın yorgunluğunu attığını söyledi. Turgut, ruh sağlığı tedavisi görenleri, sosyal hayata adapte etmek için çaba sarf ettiklerini dile getirerek, "İlaç tedavisi gördüğü halde yine de içine kapanmış, konuşmayan, kendini eve kapatmış hastaları çeşitli etkinlerle sayesinde daha çabuk aramıza aldığımızı görüyoruz. Yılbaşı eğlencesi ile birlikte hastalarımıza iyi motivasyon sağladık. Hastalarımız eğlence ile birlikte büyük moral topladılar. Keyifli anlar yaşadılar" diye konuştu.

TRSM’de tedavi gören hastalar ise, yılbaşı eğlencesi ile kendilerini daha iyi hissettiklerini belirttiler.