Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni (TRSM) ziyaret etti.

Vali Nayir, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı ve Mustafa Güney, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan ve Devlet Hastanesi Yöneticisi Burak Öztop ile birlikte TRSM’yi ziyaret ederek, destek alan vatandaşlarla sohbet etti. Çok amaçlı salon, grup terapi alanı, kütüphane, bilgisayar ve spor odası, terapi mutfağı ve teknik uğraşı odalarını inceleyen ve TRSM sorumlu hekimi psikiyatri uzmanı Hülya Turgut’tan bilgi alan Vali Nayir, burada yapılan özverili çalışmaların kişilerin sosyal yaşama uyum sağlamada önemli katkı sağladığını söyledi. Merkezden hizmet alanların sosyal hayata daha fazla katılmaları için birçok faaliyetin yapıldığını belirten Vali Nayir, "Belirli günlerde merkezden hizmet alanların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak suretiyle tedavilerine cevap vermeleri ve aileleriyle uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için terapi amaçlı çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Buradan hizmet alan kişiler, ürettikleri el sanatları ve diğer ürünlerle faydalı sonuçlar elde ediyorlar. Ayrıca kişisel yeteneklerini de burada sergilemiş oluyorlar" dedi.

Hastane Yöneticisi Öztop da merkezde 1 psikiyatri uzmanı, 1 sosyal hizmet uzmanı, 3 psikolog ve 2 yardımcı sağlık personeli ile 141 kişiye hizmet verdiklerini belirterek, ruh sağlığı olumsuz etkilenmiş bireylerin, medikal tedavilerine ek olarak öz bakımını sağlayabileceği, kimseye muhtaç olmadan hayatını idame ettirebileceği, becerilerini ortaya çıkartıp destekleyerek geliştirilmesine yardımcı olduklarını bildirdi.

MYB