Bilecik Belediyesi ekipleri tarafından, trafik akışını rahatlatmak amacı ile araçların kaldırımlara park edilmelerini engellemek için kaldırım kenarlarına monte ettikleri demir dubaların bazıları tahrip ediliyor.

Kentte bir çok sürücü araçları ile plastik dubaları ezerken, beton dökülerek kaldırıma sabitlenen demir dubaların dahi kırılması dikkat çekiyor. Bilecik Belediyesi tarafından araçların yeni yapılan kaldırımlara park etmemesi için yapılan yarım metre boyundaki demir dubalar kişi veya kişilerce tahrip edilmiş durumda. Belediye yetkilileri, plastik dubalar yerine şehrin belirli yerlerine estetik, güzel görünümlü yeni yapılan kaldırımlara demir dubalar yerleştirdiklerini belirterek, "Esnafın dükkanının önüne araçların park edilmesinin engellenmesi, trafik akışının daha rahat sağlanmasının amaçlanması ve yaya kaldırımlarındaki engelli rampalarının araç parkları nedeniyle kapanmasını önlemek için ve yayaların da kaldırımda rahatlıkla yürüyebilmesine imkan sağlamak için kaldırım kenarlarına yeni demir dubalar monte ettik. Fakat bazı sorumsuz kişi ve kişilerce dubalar tahrip edilirken aynı zamanda kaldırım taşlarına da zarar veriyorlar. Bunlar hepimizin malı. Vatandaşın ödediği vergilerle bunlar yapılıyor. Vatandaşların daha dikkatli olmalarını ve plastik ya da demir dubalara zarar verilmesini istemiyoruz” dedi.

Belediyenin özellikle araç parkını önlemek için çeşitli noktalara yerleştirdiği plastik dubaların sürücüler tarafından ezilerek veya kırılarak tahrip edilip zarar verildiğini söyleyen vatandaşlar ise, “Bazı sürücülere duba da fayda etmiyor. Oraya park etmek istiyorsa, aracıyla eziyor dubaları ve istediği yere park ediyor” şeklinde görüşlerini dile getirdi.