Bilecik Belediyesi Grup ve Ölçüler Ayar Memurluğu ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kapalı Pazar’da ölçü ve tartı aleti denetimi yaptı.

3516 Sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu gereği gerçekleştirilen denetimlerde ekipler, vatandaşların haklarının korunması ve daha sağlıklı bir alışveriş sağlanması amacıyla pazarcı esnafını tek tek dolaştı. Kontroller hakkında bilgi veren Grup ve Ölçüler Ayar Memuru Ali Aydın, denetimlerin 2 yılda bir yapılması gerektiğini, Bilecik Belediyesi olarak kontrollerin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Aydın, şunları söyledi:

’’Bizim görevimiz, merkez ve ilçelerde bulunan pazar alanlarında esnafımızın kullandıkları terazileri her iki yılda bir kontrolü ve damgasını yaparak, tartı işlemlerinin daha iyi bir şekilde yapılmasını sağlamak ve vatandaşlarımıza eksik mal verilmemesini temin etmektir. Bu gayedeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırlanan beyannameleri esnafımız, Grup Ölçüler ve Ayar Memurluklarına, belediyelerde ise belediyelerdeki Zabıta Müdürlüğü’ne başvurarak, aldıkları beyannameyi doldurup 28 Şubat tarihine kadar teslim ederler. Daha sonra bizler merkezdeki damga ve kontrolleri Mayıs ayına kadar yaparız. Daha sonra bütün ilçelerimizi sırayla başlayarak, 15 Kasım’a kadar gerekli kontrol ve damga işlemlerini yapıyoruz. Bunun yanı sıra Zabıta Müdürlüğü görevlilerimiz belirli aralıklarla bu tür kontrolleri yapıyorlar. Bizler de kontrollerimizde, elimizde bulunan hassas tartılarla denetimlerimizi gerçekleştirerek, vatandaşlarımızın bu anlamdaki haklarını korumaya çalışıyoruz. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmada veyahut beyanname eksikliğinde görülen durumlar karşısında esnafımızı uyarıyoruz. Arızalı tartıların kullanılmaması noktasında girişimlerde bulunuyoruz.’’

Pazarcı esnafı ve vatandaşların ise, denetimlerden memnun oldukları gözlendi.