KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Senatosu tarafından, ABD'deki Clemson Üniversitesi Entomoloji, Toprak ve Bitki Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peter Adler'e fahri doktora unvanı verildi. 

ERÜ Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah İnci, İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlene törende yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Adler'in, "Çevresel Değişikliklerin Sinek Popülasyon Dinamikleri ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Üzerine Etkileri" başlıklı konferans için Kayseri'de bulunduğunu söyledi. 

İnci, sitogenetik alanında çalışan Prof. Dr. Peter Adler'in, 75 simulid (sinek) türünü tanımlayarak, bilim dünyasına kazandırdığını kaydetti.

Adler'in dünyanın birçok bölgesinde çalıştığını ifade eden İnci, Türkiye'de de Orta Kızılırmak havzasındaki sinek istilasının önlenmesinde kendilerine büyük yardımları olduğunu kaydetti. 

Konuşmaların ardından, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Prof. Dr. Adler'e fahri doktora beratını verdi ve cübbesini giydirdi. 

Adler de Keleştemur'a teşekkür ederek, kendisine fahri doktora unvanı verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.