ESKİŞEHİR (AA) - TÜBİTAK tarafından düzenlenen "46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" Eskişehir Bölge Finali'nde dereceye girenlere ödül verildi. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nden düzenlenen törende, Eskişehir bölgesine bağlı Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Yalova ve Eskişehir'den yarışmaya katılan öğrencilerin hazırladığı 100 projeden 42'si ödüllendirilirken, 22 proje ise finalist olarak belirlendi.

Kendi alanlarında üçüncü olan öğrencilere 350 lira ikinci olan öğrencilere 450 lira, birinci olan öğrencilere ise 600 lira ödül verildi. Ayrıca Türkiye finalinde birinci olan projenin sahiplerine de 3 bin lira verileceği bildirildi.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak bilim ve teknoloji söz konusu olduğunda ellerinden gelen imkanları seferber ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini söyledi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise proje yarışmalarının önemli olduğuna değinerek, gençlerin bilgilerini üretime dönüştürmesini arzu ettiklerini bildirdi.

TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü ve ESOGÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli de bölgedeki illere ait 100 projenin tamamını bir kitapçıkta toplayacaklacaklarına değindi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene Hava Savunma Komutanı Korgeneral Nihat Kökmen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, vali yardımcıları Hamdi Bilge Aktaş, Günhan Yazar ile Yalova, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya ve Afyonkarahisar'dan öğrenciler ile öğretmenler katıldı.